Több fokhagyma egymás mellett, az egyikből három gerezd lebontva.

A szív az egyik legfontosabb szervünk, így nagyon fontos, hogy vigyázzunk az egészségére és mindent megtegyünk annak érdekében, hogy ne legyen vele problémánk. A szívbetegségek megelőzésére használhatjuk a fokhagymakivonatot, de már meglévő szívbetegségek esetén is jó szolgálatot tesz.

Kutatások igazolják, hogy a fokhagymakivonat igenis hasznos a szív számára, hiszen jelentősen képes lecsökkenteni egyes szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Ilyen a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a különféle gyulladások.

A fokhagymát elérhetjük különböző formában. Ki ne hallott volna a fokhagymaporról, a fokhagymaolajról és a termesztett fokhagymáról? De a fokhagymát használhatjuk kivonat formájában is. Mi is pontosan a fokhagymakivonat? Ez nem más, mint alkoholban áztatott fokhagyma, amelyet szobahőmérsékleten kell tárolni legalább két hétig, majd leszűrni és naponta pár cseppet fogyasztani belőle gyümölcslében vagy vízben elkeverve.

Az egészségre számos előnyt gyakorol, különösen a szív- és érrendszer számára hasznos. Csökkenti a vérnyomást, ami azért is jó hír, mivel a világon az emberek körülbelül 30 százaléka küzd ezzel a problémával. A fokhagymakivonat értágító hatással rendelkezik, emellett segít az erek rugalmasságának megőrzésében, amely a különféle károsodás kialakulásától óv meg bennünket és még a keringést is fokozza.

Koleszterinre szüksége van a szervezetünknek, például néhány hormon és D-vitamin előállításához, illetve a zsíranyagcserében és az idegszövet felépítésében is szerepet játszik. Abban nincs egyetértés a hozzáértők között, hogy a zsíros ételek mennyiben befolyásolják vérünk koleszterinértékét, de azért a legtöbb vélemény szerint igenis van összefüggés a magas vérkoleszterin és a szívbetegségek kialakulása között. A magas koleszterinszint számlájára írható a szívroham vagy a szélütés. A fokhagymakivonat csökkenti a koleszterinszintet.

Ez a kivonat a szervezetben kialakuló gyulladásokat is csökkenteni tudja, hiszen ez egy kitűnő antioxidáns az erek számára. Mindezek mellett a fokhagymakivonat az immunrendszer erősítésében is részt vesz. Enyhíti a meghűlés és az influenza tüneteit, lerövidíti a betegség időtartamát, vagyis ha ezt a kivonatot fogyasztjuk, akkor a betegség gyorsabb lefolyású lesz.

Amennyiben szeretné megőrizni az egészségét, mindenképpen érdemes kipróbálni a fokhagymakivonatot, de bármiféle panasza van, először mindenképpen vizsgáltassa ki magát. A fokhagymakivonat mellett még egyéb bioanyagok is hasznosak lehetnek szívünk számára. Ilyen például a magnézium, amely szintén csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Az omega-3 zsírsav folsavval és B-vitaminnal kombinálva segít alacsonyan tartani a homociszteinszintet, amelynek megemelkedett szintje gyulladást jelez a szervezetben, és ez szintén szívbetegség kialakulásához vezethet.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. cserhati rudolf

    kerem szives tajekoztatasukat hogy hogyan tudom elkesziteni az ajanlott fokhagyma kevereket.
    udvozlettel.cserhati rudolf.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*