Viszlát pikkelysömör!

A legnagyobb kánikulában sem hord szívesen rövid ujjú felsőt, rövidnadrágot vagy szoknyát? Nem jár strandra, mert szégyelli a testét? Megbélyegezve érzi magát?

 • Pikkelyekkel borított vörös, kidomborodó, száraz bőr;
 • viszketés;
 • fájdalom;
 • égető érzés;
 • megvastagodott, berepedezett körmök;
 • duzzadt ízületek.

Ismerős tünetek?

Tudta, hogy a pikkelysömör nemcsak egy bőrbetegség, hanem ízületeket és más szerveket is érinthet? A pikkelysömörben szenvedők egy része szerint a betegséggel való együttélés rosszabb, mint sok egyéb krónikus betegség esetében.

A pikkelysömör egy krónikus gyulladásos bőrbetegség, melyet belső és külső tényezők válthatnak ki. A körmök mellett az ízületeket is megtámadhatja, sőt az erek, a szív, a máj és az anyagcsere-folyamatok is érintve lehetnek. Nagy problémát jelentenek a pszichoszomatikus panaszok és a betegek életminőségének romlása.

A pikkelysömör az egyik legelterjedtebb bőrbetegség, a világon átlagosan nagyjából minden 50. embert, Magyarországon kb. 200 000 embert érint.

A betegségben sokszor hosszabb-rövidebb akut és tünetmentes periódusok váltakozhatnak. A súlyosság és a kiterjedés egyénileg nagyon eltérő lehet. A pikkelysömör különböző típusai leggyakrabban a következő testrészeken jelennek meg: hajas fejbőr, fül, könyök, térd, fenék, alhas, nemi szervek, köröm, hát alsó része. A pikkelysömör az érintett terület komoly elváltozását, az adott testrész teljes deformálódását is okozhatja.

A pikkelysömör kialakulásában szerepet játszik a genetika, de ez nem jelenti azt, hogy aki hordozza a betegségért felelős géneket, annál feltétlenül meg is jelenik a bőrelváltozás. A betegséget különböző faktorok provokálhatják: bizonyos ételek, gyógyszerek, fertőzések, bőrsérülések, anyagcserezavar és hormonális változások, dohányzás, stressz stb.

A pikkelysömör növeli más betegségek – pl. limfóma, szívroham – kialakulásának kockázatát, és jelentősen lerövidítheti a várható élettartamot.

Nézzük, hogyan is alakul ki a pikkelysömör!

Mára bebizonyosodott, hogy a pikkelysömör kialakulásáért a fehérvérsejtek egy csoportja, a T-limfocyták felelnek. Ezek a sejtek védik a szervezetet a betegségek, fertőzések ellen. Normál esetben a bőrsejtek megújulása kb. egy hónapot vesz igénybe. Pikkelysömör esetén az immunrendszer hibás parancsot kap, melynek következtében az egészséges bőrsejteket támadja meg. A T-sejtek túlzott aktivitása miatt jelentősen felgyorsul a bőrsejtek növekedési ciklusa, és az újonnan kialakuló sejtek felhalmozódnak a bőrfelszínen, létrehozva a pikkelysömörre jellemző tüneteket.

A pikkelysömörért tehát elsősorban az immunrendszer a felelős, ha ez megfelelően működik, nincs esélye a betegségnek.

Nem elég tehát a tüneti kezelés, a problémát komplexen kell kezelni.

Fontos, hogy megfigyeljük és lehetőség szerint kiiktassuk életünkből azokat a tényezőket, melyek a pikkelysömört kiváltják vagy súlyosbítják. Segítsük egészséges táplálkozással, rendszeres méregtelenítéssel és natúr tisztálkodási szerekkel legnagyobb kiválasztó szervünk, a bőrünk munkáját.

Mindehhez kiegészítésképp olyan készítményt ajánlunk, mellyel külsőleg és belsőleg egyaránt kezelheti pikkelysömörét: ez a grépfrútmagkivonat.

A grépfrútmagból készített citruskivonat egy páratlan hatású természetes antibiotikum. Hatásait valójában akkor fedezték fel, amikor a kutatók észrevették, hogy a természetben nem bomlik le a mikrobiológiai tevékenység hatására.

A grépfrútmagkivonatról beigazolódott, hogy többfajta kórokozó és élősködő rendjét képes megsemmisíteni, köztük a véglényeket, az amőbákat, a vírusokat, a baktériumokat és legalább 30 különböző gombafajt, az élesztőgombával rokon Candidát is.

A grépfrútmag kivonata számos kapszula, spray, kenőcs és gyógyszer fő alkotóeleme. Nagy mennyiségben tartalmaz C- és E-vitamint, bioflavonoidokat.

Egyedülálló összetételének köszönhetően széleskörűen felhasználható a legkülönbözőbb betegségek, többek között pikkelysömör ellen is.

Alkalmazása pikkelysömörre: 10-20 csepp grépfrútmagkivonatot evőkanálnyi olajhoz (pl. olíva, borágó, ligetszépe) adva az érintett bőrfelületeket naponta 2-3 alkalommal bekenjük. Nem túl érzékeny bőr esetén hígítatlanul is alkalmazhatjuk.

Pikkelysömör kezelése a fejbőrön: cseppentsünk 10-20 csepp kivonatot a fejbőrre, egyenletesen oszlassuk el, masszírozzuk be, majd egy óra múlva mossunk hajat. Ügyeljünk rá, hogy a grépfrútmagkivonat szembe ne kerüljön!

Használata belsőleg: Ezzel egy időben ajánlatos belsőleg is fellépni a pikkelysömör ellen: vegyünk magunkhoz napi 50 csepp grépfrútmagkivonatot, több alkalomra elosztva.

Milyen bőrproblémákra használható még a grépfrútmagkivonat?

 • Pattanásos bőr, akné;
 • korpa;
 • kisebb vágott vagy karmolt sebek, horzsolások;
 • bőrgyulladás – dermatitis;
 • ekcéma;
 • csalánkiütés;
 • rovarcsípések;
 • lábszárfekély;
 • szemölcsök;
 • bőrgombák.

A grépfrútmagkivonat előírás szerint történő alkalmazása esetén nem tapasztaltak semmiféle mellékhatást. A kivonat szokásos alkalmazásnál nem toxikus hatású, és a bőrt elsődlegesen sem izgatja.

Az általunk ajánlott készítmény:

 • a gyümölcs magjából őrléssel és sajtolással kinyert 100% grépfrútmagkivonat;
 • megbízható minőségű;
 • magas flavonoidtartalmú.

Rendelje meg most,
és mi álljuk a házhoz szállítás költségét!

Megrendelése után a terméket 3-5 munkanapon belül futárszolgálattal juttatjuk el Önhöz, teljesen díjmentesen. Az áru ellenértékét a futárnál utánvétellel egyenlítheti ki.


100%-os pénzvisszafizetési garancia!

A 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet értelmében a fogyasztó a vásárolt termék kézhezvételétől számított
14 napon belül a szerződéstől indoklás nélkül elállhat.


1 üveg (100 ml) ára:

11 990 Ft

3 üveg ára:

35 970 Ft helyett

28 776 Ft


Válassza a gazdaságosabb 3 db-os csomagot, és takarítson meg 20%-ot!

Tovább a megrendeléshez!