fbpx

5 módszer, hogy könnyedén elaludjon

Fiatal hölgy oldalán fekve alszik az ágyban, mosolyog álmában.

Nincs annál rosszabb, amikor csak álmatlanul forgolódunk az ágyban. Bár nagyon álmosak vagyunk, alig bírjuk nyitva tartani a szemünket, mégsem tudunk elaludni. Egyik oldalunkról a másikra fordulunk, próbálunk valami szépre gondolni, de sehogy sem jön álom a szemünkre. Kimegyünk a mosdóba, iszunk egy pohár vizet, de ez sem használ. Mit tehetünk? A cikkben 5  tippet mutatunk, melyek ötletet adhatnak a gyors elalváshoz.

Az esti rituálék segítenek, hogy könnyebben elaludjunk. Azt vettem észre, ha esténként mindent a megszokott módon csinálok, vagyis ugyanabban az időpontban végzem az esti megszokott dolgaimat, sokkal könnyebben el tudok aludni. Próbálja ki Ön is, nem fog csalódni. Amennyiben esténként forró fürdőt szokott venni, és valamilyen kellemes gyógynövényes illóolajat is használ, ami segít ellazulni, akkor ne hagyja ki ezt a lépést az esti rituáléjából, mert az agy hiányolni fogja, és így nehezebben fog elaludni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hálószobában, az ágyban már ne dolgozzon, és a legjobb, ha a telefonját sem viszi magával. Az agynak is le kell csendesednie, amit pihentető tevékenységekkel érhetünk el. Ilyen lehet a relaxáció, az olvasás vagy a meditációs zene hallgatása. A televíziót is jobb száműzni a hálószobából, hiszen a kék fény akadályozza a nyugodt, mély alvást. Az ágyban már csak pihenjen, ne gondolkodjon semmi komoly dolgon, és főleg ne stresszeljen.

A gyógyteák fogyasztása is segíthet a pihentető alvásban. Nagyon hatékony a levendulából, a kamillából vagy a citromfűből készült tea. Csak altatót ne szedjen, mivel ez a gyógyszer függőséget okoz, és egyre nagyobb adagra lesz szüksége ahhoz, hogy el tudjon aludni.

A mérsékelt mozgás is segíthet az elalvásban. Azoknak a személyeknek, akiknek kutyájuk van, és az esti sétát követően azonnal mennek lefeküdni, arról számoltak be, hogy sokkal gyorsabban elalszanak. Korábban, míg nem iktattak be elalvás előtti sétát, vagy nem volt még négylábújuk, sokkal nehezebben jött álom a szemükre.

A test akkor képes megfelelően pihenni, ha a szobában nincs meleg. Alváskor a testünk hőmérséklete lecsökken, ami hozzájárul a kellemes és pihentető alváshoz. Gondoljon erre is, amikor képtelen elaludni. A megfelelő minőségű alvás jótékony hatása másnap mutatkozik meg, amikor kipihenten ébredünk fel.

 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük