fbpx

A cink a férfiak legjobb barátja is lehet

Egy szürke háttér előtt fehér trikós fiatal férfi kezeit a csípőjére téve büszkén tekint előre.

A cink egy olyan nélkülözhetetlen nyomelem, amelyre nagy szükségük van a férfiaknak, hiszen sok mindenben a segítségükre lehet. A cinket nem lehet természetes módon szintetizálni a szervezetben. Tudnunk kell, hogy ennek a nyomelemnek nagyon sok funkciója és feladata van az emberi testben.

Milyen funkciókat lát el ez a nyomelem? Kiemelkedő szerepe van a génexpresszióban, a sejtek osztódásában és növekedésében, de az immunrendszernek is nagy segítségére van, és erre a nyomelemre a sebgyógyulás során is bátran számíthatunk.

Amennyiben nincs elegendő cink a szervezetünkben, akkor egy sor tünettel kell szembenéznünk. Például bőrelváltozásokkal, étvágytalansággal, agyi köddel, nem megfelelő sebgyógyulással, illetve immunrendszeri gyengeséggel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A férfiakra is kihat ha nincs elegendő cink a szervezetükben, ugyanis ilyenkor csökken a tesztoszteronszintjük és ebben az esetben alacsony libidót, csökkent szexuális vágyat is megtapasztalhatnak. A tesztoszteronszint egyébként is csökken a korral, viszont, ha valaki még cinkhiányban is szenved, akkor ennek a hormonnak a szintje még tovább apad. A cink mint étrend-kiegészítő azonban elősegíti, hogy a szintje ismét elérje a normál szintet.

A szervezetben jelenlevő tesztoszteronszint meghatározza a szexuális vágyat. A cink aktívan részt vesz a termelésében, így nagyon nem mindegy, hogy mennyi is van belőle a szervezetben. Ha úgy véli, hogy libidóproblémái vannak, akkor egy kevés cinkiegészítés segíthet.

A cink pótlása nemcsak a libidót fokozza, de a szexuális teljesítményre is pozitív hatást gyakorol. Ha alacsony a tesztoszteron és a cink szintje, az hatással van a merevedésre. A cink és tesztoszteron megfelelő szintje a normális fogamzást és a termékenységet is elősegíti.

Sok táplálék is tartalmazza ezt a nyomelemet, így nem feltétlenül szükséges kiegészítőt fogyasztani. Milyen táplálékok tartalmazzák? Például a hüvelyesek, a gomba, a spenót, a spárga, a magvak, a diófélék és a quinoa. Sok cink található még a csicseriborsóban és a lencsében, de a babban, a tökmagban, a kesudióban, illetve a kendermagban is bőven megtalálható.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük