fbpx

A diabétesz megelőzésének titkai

Hat teljes hónapra van szükségünk ahhoz, hogy cukorfüggőségünktől végleg megszabaduljunk.

A cukorbetegség elkerülhető és gyógyítható! 

Sokan, akik korábban diabéteszben szenvedtek, már nem teszik. Felismerték, hogy a cukorbetegség nem egy elkerülhetetlen vagy genetikailag meghatározott sorscsapás, hanem csupán a test saját biológiai reakciója egy bizonyos életmódra (helytelen táplálkozás és kevés mozgás). Az életmódon pedig bármikor lehet változtatni – persze, csak ha valaki változtatni akar rajta.

Különösen praktikus az új, egészséges életmódban, hogy nemcsak a diabéteszre hat kedvezően, hanem éppúgy a szívbetegségekre, magas vérnyomásra, elhízásra és sok más civilizációs és autoimmun megbetegedésre. Tehát mindjárt több legyet ütünk egy csapással.

A gyógyszeripar örül az Ön diabéteszének

Természetesen senki nem fogja Önnek elmesélni, hogy a diabétesz majdnem száz százalékosan megelőzhető. Először is, mert senki nem bízik abban, hogy valaha is változtatni tudna az életstílusán (valószínűleg maguk az orvosok sem tudnának). Másodszor, mert a diabétesz nagyon jó a gazdaságnak, és az ember jó polgárként végül is hozzájárulhat egy virágzó gazdasághoz – még ha ez azt is jelenti, hogy cukorbeteg lesz. A gyógyszeripar már előre örül a várható nyereségnek, amit a diabéteszes esetek növekedése fog eredményezni 2050-ig – több 100 milliárd dolláros éves nyereségekről van szó ugyanis.

30 napon belül megszabadulni az inzulintól?

Tehát senki nem fogja Önt meggyógyítani a diabéteszből. Az orvosa elláthatja tablettákkal és inzulinnal, de meggyógyítani nem tudja. Az egyedüli igazi gyógyulást egyedül csak saját maga érheti el – amennyiben változtat azon, amit eszik, és amennyiben rendszeresen mozog. Miért nem kezdi el rögtön ma? Csupán 30 napon belül máris megszabadulhat az inzulintól, és végre újra egészséges és teljesítőképes életet élhet. Benne van?

Mit tehetek diabétesz ellen?

A következő tippeket ültessük át a gyakorlatba, és figyeljük meg a változásokat, amelyek velünk és a diabéteszes kockázatunkkal történnek. Ezek a tippek abból az országból származnak, amely egykor a „gyorsétel nemzeteként” volt ismert, időközben azonban a „diabétesz nemzetévé” vált.

Diabéteszjárvány világszerte

Az USA-ban az amerikai járványügyi hatóság szerint 2050-ig a felnőttek közel egyharmada fog cukorbetegségben megbetegedni. Az amerikai alternatív gyógyászok közben nagy sikerrel ajánlják pácienseiknek a 6 egyszerű tipp betartását. Tesztelje Ön is a 6 tippet 30 napon keresztül, és figyelje meg, mi történik.

1. számú titok: Zéró ipari cukor

Ez a titok nem is annyira titokzatos, de a végrehajtásának a közérzetre és egészségre gyakorolt hatása leírhatatlan. Hagyjuk tehát abba a cukorevést a cukor minden iparilag feldolgozott formájában. Ez magába foglalja a háztartási cukrot, a nádcukrot, a répacukrot, a gyümölcscukrot, valamint az összes szirupszerű édesítőszert, mint a juharszirup, agavészirup, kukoricaszirup, méz stb. Vágjunk bele a cukorelvonásba! Ezen kívül ne vásároljunk és ne együnk semmilyen készterméket vagy akár italt, ami valamilyen formában cukrot tartalmaz. Nem lesz könnyű, de meg tudjuk csinálni. Hat teljes hónapra van szükségünk ahhoz, hogy a cukorfüggőségünktől végleg megszabaduljunk. Ha ésszerűtlennek érezzük a teljes lemondást a cukorról, készítsünk magunknak egy programot, hogyan hagyjuk el a cukrot és a cukortartalmú termékeket lépésről lépésre.

2. számú titok: Sport – mindennap egy kicsit

Semmi gond, nem kell egy hónapon belül atlétává válnunk. Már egy 30 perces sétának is csodálatos hatása van, hogy a diabéteszt megelőzzük, illetve fogást találjunk rajta. Csak az a fontos, hogy mindennap menjünk sétálni. Tehát nem arról van szó, hogy rekordokat állítsunk fel, hanem hogy tényleg naponta mozogjunk.

3. számú titok: Együnk szuperételeket!

A szuperételek olyan élelmiszerek, táplálékkiegészítők vagy egész fogások, amelyek különösen magas tápanyagtartalommal rendelkeznek. Helyettesítsük a szokásos étkezéseinket szuperételekkel. A szuperételekhez tartoznak például a zöld turmixok vagy a mandulatej is. A mandulatej egy csodálatos köztes fogás. A következőképpen lehet elkészíteni: 1 marék mandulát (a barna héjával együtt) mixerben nagyon finomra darálunk. 300 ml vizet és 1-3 datolyát adunk hozzá. Néhány percig mixeljük, amíg egy finom, habos állagot érünk el.

Egy zöld szuperétel turmixként állhat például spirulina vagy chlorella algaporból, csillagfürtlisztből, biogyümölcsökből, némi kókuszolajból és vízből. Mindezt finomra turmixoljuk, és egy tápláló étkezésként lassan megisszuk.

4. számú titok: Napozzunk!

A fehér amerikaiak több mint 70%-a szenved D-vitamin-hiányban. Európában sincs ez másképp. Egy ilyen hiány sok betegség kialakulásának kedvez: diabétesz, daganat, szívbetegségek, vesepanaszok, szklerózis multiplex és így tovább. Ezért rendkívül fontos, hogy naponta engedjük a bőrünkre a napsugarakat.

5. számú titok: Cseréljük le az iparilag feldolgozott élelmiszereket friss táplálékokra!
Már attól, hogy kerüljük a cukrot és a szokásos ételek helyett szuperételeket fogyasztunk, automatikusan kevesebb iparilag feldolgozott élelmiszert fogunk magunkhoz venni. Menjünk még egy lépéssel tovább: ne vásároljunk fehér kenyeret a szupermarketben, hanem inkább adalékanyag-mentes biokenyeret a bioboltban, és használjunk tehéntej helyett a már említett mandulatejet. Csökkentsük a sajtfogyasztásunkat, és a sózott (nitrites) kolbászárut hagyjuk a polcon. Utóbbi azt is jelenti, hogy nincs szalámis pizza, sonka, krumplileves szalonnakockákkal, kolbászos szendvics stb.

6. számú titok: Lássuk el magunkat magnéziummal!
A cukorbetegség és a hiányos magnéziumellátás közötti összefüggés nem nagyon ismert. Azonban tanulmányok kimutatták, hogy a cukorbetegek nagy része krónikus magnéziumhiányban szenved. Természetesen a magnézium önmagában nem képes a diabéteszt gyógyítani, de magnézium nélkül egyáltalán nem is lehetséges a gyógyulás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük