fbpx

A gyógyító banán

Egy fürt banán, mellette egy gyümölcs nagyobb szeletekre vágva.

Igaz, hogy nem egy nyári gyümölcs a banán, de mivel nyáron is kapható a zöldségesnél, így érdemes a meleg hónapokban is fogyasztani, mivel rendkívül egészséges.

A banán az egyik legjobb szupergyümölcs hasmenés idején, ugyanis jelentősen csökkenti a bél permeabilitását és a folyadékveszteséget azoknál, akik hasmenéstől szenvednek.

A banánnal kapcsolatban kutatások is folytak. Bebizonyosodott, hogy a banán képes megakadályozni a különböző gyógyszerek által kiváltott fekély létrejöttét. Az egyik ilyen gyógyszer például az aszpirin. Az aszpirin elleni erózió ellen különösképpen nagyon hatásos a banánban lévő egyik fekélyellenes vegyület, amely egy erős flavonoid, éppen ezért nagyon hasznos, ha rendszeresen a banánt is beiktatjuk a táplálkozásunkba – mondják ezt a hozzáértő személyek.

A banán rendszeres fogyasztása nemcsak a bőr rugalmasságának megőrzésében lehet a segítségünkre, hanem az UV-fény okozta károsodást is sikerülhet kivédeni a rendszeres fogyasztásával. Habár én mindenkit óva intek ezzel kapcsolatban. Az erős napsugárzásnak két ellenszere van. Az egyik, hogy nem kockáztatunk, és délelőtt 10 óra után, illetve délután 4 óra előtt nem tartózkodunk a napon, illetve ha megfelelő faktorszámú naptejet használunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A banánnal kapcsolatosan azt a megállapítást tették, hogy tele van antioxidánsokkal és jelentősen képes csökkenteni a vércukorszintet.

A banánról még azt is feljegyezték, hogy számtalan fertőzés elleni vegyületet is tartalmaz, amelyek kimutatható anti-MRSA aktivitással rendelkeznek, de egyes feltételezések szerint a gombás fertőzéssel szemben is védelmet élvezhetünk általa.

A banán tehát nagyon egészséges. Készíthetünk belőle különféle turmixitalokat, de önmagában is rendkívül ízletes gyümölcsnek számít.

A banán egy súlycsökkentő gyümölcs, hiszen csak kevés kalóriát tartalmaz és mivel sok rost van benne, így hamar eltelíthet bennünket.

A banán sok káliumot tartalmaz, amely ásványi anyag elengedhetetlen a szív egészségéhez, különösen a vérnyomás szabályozásához. A káliumban gazdag étrend segíthet csökkenteni a vérnyomást, és így akár harminc százalékkal is csökkenthetjük a szívbetegség kialakulásának a kockázatát. Továbbá a banán magnéziumban is gazdag, ami szintén pozitívan hat a szív egészségére.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.