fbpx

A házastársi boldogság egészséggel ajándékoz meg

Időskorú házaspár egy parkban padon ülve beszélget.

Idősebb korban nem olyan könnyű fenntartani azt a bizonyos tüzet a házasságban, hiszen a több évtizednyi együttélés során már kiismerik egymást a felek. A személyiség alapvetően nem változik, és bizony ekkorra már egy vagy több betegség is megjelenik, ami kicsit megnehezíti a mindennapokat. Azonban egyáltalán nem lehetetlen, hogy újra közelebb kerüljön a párjához és visszatérjen a tűz a kapcsolatukba. Az a tűz, az a mély szerelem, ami eleinte jellemző volt a házasságára. Cikkünkben adunk néhány tippet, hogy mivel is lehet tartalmasabbá tenni az együttélést.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ne hanyagolják el a beszélgetéseket. Lehet, hogy már mindent tudnak egymásról, a több évtized alatt már kiismerték egymást, mégis fontos, hogy rendszeresen és sokat kommunikáljanak egymással. Üljenek ki esténként a teraszra és nézzék együtt a naplementét, beszélgessenek mindenféléről és elevenítsék fel a házasságuk, a közös életük boldog pillanatait. A terasz még arra is alkalmas, hogy nyáron és tavasszal, illetve a melegebb őszi esténken romantikus vacsorát költsön el együtt a párjával.

Randevúzzanak újra! Ki mondta, hogy idősebb korban nem lehet randevúzni? Ki mondta, hogy nyugdíjas házaspárok nem élvezhetik az életet? Ha van rá módjuk és lehetőségük, randevúzzanak amennyit csak tudnak. Nem kell feltétlenül sokat költeni sem erre, hiszen a közeli parkban is találkozhatnak, de akár egy kellemes séta keretében is élvezhetik egymás társaságát. Sőt, elmehetnek kirándulni, de számtalan más lehetőség is van arra, hogy kicsit felpezsdítsék és megújítsák a kapcsolatukat.

Készítsenek listát és valósítsák is meg! Idősebb korban már sokkal nyugodtabb az élet, hiszen kirepültek a gyerekek, és nyugdíjazás után több szabadidővel rendelkeznek. Üljenek le a párjával együtt és írják le azokat az álmaikat és vágyaikat, melyeket szeretnének megvalósítani a jövőben. Legyenek bátrak és merészek, és merjenek nagyot álmodni.

Lepjék meg egymást apróságokkal! Mindenkinek jólesik, ha figyelnek rá, ha gondoskodnak róla. Egy ágyba vitt reggeli, egy szerelmes üzenet a hűtőn, egy meglepetés, egy kisebb ajándék mindenkinek jár. Még akkor is, és azoknak is, akik már hosszú ideje együtt élnek, ha egyébként boldog és kiegyensúlyozott házasságban élnek.

 

  1. Szabó Edit

    A sexuális aktivitásomat serkentő egészséges szerre lenne szükségem, 70 éves vagyok.
    Tudnak segíteni?
    Előre is köszönöm.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük