fbpx

A testet és szellemet élénkítő erdeimálnalevél-tea

Erdeimálnalevél-tea egy barna bögrében felülről fotózva, a tetején egy friss levéllel.

Az erdei málna gyümölcsét bizonyára sokan ismerik, de azt csak kevesen tudják, hogy gyógyító ereje elsősorban a levelében rejlik. Tibetben már évszázadokkal ezelőtt alkalmazták ezt a csodálatos gyógynövényt fertőzések kezelésére. Gyógyító hatását a növényben található hatóanyagoknak köszönheti, melyek a következők: A-, B-, C-, D-és E-vitaminok, illetve kalcium, magnézium, foszfor, vas, flavonoidok, polipeptidek, tannin és cserzőanyagok. A málnalevél gyulladáscsökkentő, vízhajtó, összehúzó és baktériumölő hatásokkal rendelkezik.

Az erdeimálnalevél-tea gyógyhatása szerteágazó. Erősíti az immunrendszert, csillapítja a gyomorfájás kellemetlen tüneteit, enyhíti a hányingert, a bélgörcsöket és az emésztésre is serkentőleg hat. Serkenti az epetermelést és vértisztító hatásokkal is rendelkezik. Csökkenti a húgysavat, ezért köszvényes betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatják. A málnalevél erősíti a csontokat, a körmöt és a fogakat, de a bőrre is nagyon jó hatással van, hiszen elmulasztja a pattanásokat. Külsőleg hatásos lehet bőrfertőzésekre és a gyulladt, nehezen gyógyuló sebekre, a növényben található csersav ugyanis elősegíti a hámképződést és fertőtlenítő hatásokkal is rendelkezik. Torokfájásnál érdemes naponta több alkalommal is gargarizálni a gyógynövényből készült főzettel. Érdemes más gyógynövényekkel összevegyítve alkalmazni a málnalevelet, például zsályával vagy körömvirággal, mert így a gyorsabb gyógyulást segíthetjük elő. A málnalevélből készült főzet a fogínyvérzést is megszünteti. Csillapítja a megfázás tüneteit, sőt mandulagyulladásnál is hasznos lehet a málnalevéltea fogyasztása.

A nők számára jó hír, hogy csökkenti a menstruációval járó fájdalmakat. Egyes feltételezések szerint meggyorsítja a vajúdás folyamatát. A fehér folyással küszködő betegek is készíthetnek gyógyitalt ebből a gyógynövényből. A legjobb, ha a málnalevélhez ilyenkor adagolnak fehér árvacsalánt is. A málnalevéltea erősíti a méhfalat. Gyógynövény szakértők szerint fogyasztásával kevesebb a vetélés esélye.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Évente érdemes legalább kétszer szervezetünket méregteleníteni. Ilyenkor különféle gyógynövényeket szükséges összekeverni. Egy befőttesüvegbe szórjon 50-50 grammot málnalevélből, gyermekláncfűből, kis ezerjófűből és orvosi füstikéből, majd készítsen gyógyteát ebből a gyógynövénykeverékből. Naponta fogyasszon belőle egy-két csészényit.

A gyógynövényből készült tea az egész testet és szellemet élénkíti és felpezsdíti. Érdemes reggel éhgyomorra fogyasztani, a hatóanyagok ugyanis ilyenkor jobban fel tudnak szívódni. Akár mindennap lehetséges inni ezt a kellemes gyógyteát. Gyermekeknek ötéves kor alatt nem javasolt a fogyasztása.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.