fbpx

A tisztaság és az egészség kapcsolata

Tisztálkodási eszközök, szappan, tusfürdő, szivacs és törököző.

Szerencsére egyre több férfi számára fontos az ápolt külső és az igényes megjelenés. Sokan építik be a napi rutinjukba az olyan tisztálkodási lépéseket, amelyek eddig csak a nők mindennapjaiban szerepeltek. A férfiak arcbőre is lehet érzékeny, így az ő arcukat is megviselheti a szélsőséges időjárás, vagy más környezeti hatások, így jó, ha rendszeresen odafigyelnek a bőrük megfelelő ápolására. Mit tehet annak érdekében, hogy a bőre ápolt legyen? Mutatunk néhány tippet.

A tisztaság, az ápoltság nagyon lényeges minden életkorban. Minél többet foglalkozunk önmagunkkal, annál hamarabb észrevesszük a bőrünkön, a testünkön lévő elváltozásokat.

Az arctisztítást ne hagyja ki! Az arc tisztítása az egyik legfontosabb lépés, hiszen a nap folyamán nagyon sok szennyeződés kerülhet a pórusokba. Használjon a bőrtípusának megfelelő tisztítót. Ma már nagyon sokféle termék található a boltok polcain, így kedvére válogathat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A borotválkozás is lényeges. A legjobb, ha nem száraz arcbőrön próbálkozik az éles borotvával, hanem előtte megmossa az az arcát meleg vagy langyos vízzel. Ha érzékeny a bőre, ami idősebb korban már gyakori probléma, akkor ne borotválkozzon minden nap, mert ez a művelet még tovább száríthatja a bőrét.

Lehet, hogy jó ötletnek tűnik, hogy naponta megmossa a haját, de ez nem jó megoldás. A haj nem igényli a mindennapos mosást, főleg ha nem biosampont használ. Figyeljen a sampon összetevőire, mert ezek hajhullást és a haj gyorsabb zsírosodását is előidézhetik. Nem elég csak samponnal megmosni a hajat, használjon a hajának megfelelő balzsamot is. Ha teheti, ez is legyen valamilyen természetes alapanyagból, hogy minél kevesebb káros anyag kerüljön a hajára.

A hidratációról se feledkezzen meg, hiszen ez éppen olyan lényeges, mint a belső hidratáció, azaz az elegendő folyadékfogyasztás. Mindig a bőrtípusának megfelelő krémet használjon. Ha nem biztos abban, hogy milyen a bőrtípusa, kérdezzen meg egy kozmetikust, aki a rendszeres arckezelésben is a segítségére lehet.

 

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.