Hálószobában az ágy melletti éjjeliszekrényen 6.05-öt mutat az ébresztőóra.

A reggeli egészséges rituálék nagyon jót tesznek a közérzetünknek, amelyek a nap alaphangulatát is képesek meghatározni, pozitív irányba mozgatni. Csak adjon magának egy esélyt és próbálja ki ezeket a reggeli szertartásokat, meglátja, hogy mennyivel könnyedebb és egyszerűbb lesz a napja.

Keljen fel minden nap legalább húsz perccel korábban, mint ahogyan eddig tette. Így sokkal több ideje lesz igazán felébredni, önmagával foglalkozni. Ha a teste felfrissült, akkor a lelke is könnyebben áthangolódik a reggeli ébredésre és így sokkal kipihentebben és üdébben mehet el minden reggel dolgozni.

Meditáljon! Ez megadja az adott nap hangulatát. Vonuljon el a lakás egy csendes zugába és töltődjön, összpontosítson a jó és a pozitív dolgokra. Ha így tesz, biztos lehet benne, hogy senki és semmi nem tudja majd felbosszantani munkába menet.

Reggelente igyon meg egy pohár meleg, citromos vizet, ami nagyon jót tesz az emésztésnek. Az emésztési zavar gyakran okoz rossz hangulatot, viszont ha nincsenek emésztési problémáink, a kedvünk is sokkal jobb lesz és sokkal kiegyensúlyozottabbá válhatunk.

Ha van módja és ideje, minden reggel csodálja meg a természetet. Merüljön el a napfelkeltében, szemlélje meg a felhőket, hallgassa a madarak dallamos énekét. A természeti csodák is annyira fel tudnak bennünket tölteni, amiből egész nap töltekezhetünk. Rohanó életünk miatt szükségünk is lehet pár perc csöndre, nyugalomra és békére, amit a természet megadhat nekünk.

Mozogjon! Ha reggelente nem tud fél órát vagy egy órát a testedzésre szánni, akkor csak tornázzon tíz percet vagy sétáljon ugyanennyit. A testmozgás energiát biztosít számunkra, amire nagy szükségünk is van, hogy a napközbeni teendőinket el tudjuk látni és ne dőljünk ki már délután három órakor.

Ha kihagyja a reggelit, akkor ingadozni fog a vércukorszintje, megfájdulhat a feje. Viszont az egészséges emberek mindig reggeliznek, ráadásul mindig tápanyagban dús reggeli kerül az asztalukra. A reggeli nemcsak a közérzetünkre van pozitív hatással, de a munkánkat is sokkal hatékonyabbá teszi.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az ebédszünet azért van minden munkahelyen, hogy azt étkezéssel töltsük. Persze csak ideális esetben. Aki kihagyja az ebédet, nemcsak fáradt és nyűgös lesz, de este sokkal többet fog enni, így azon sem csodálkozhat, ha gondok lesznek a súlyával.

Készítsen napi és heti tervet. A szervezetlen élet nagyon sok stresszel és szorongással járhat együtt. Mindemellett fontos, hogy rugalmas maradjon, hiszen az élet kiszámíthatatlan, mindig közbe jöhet egy határidős munka és ilyenkor jó, ha nem stresszelünk, hanem rugalmasan állunk hozzá a dolgokhoz.

Reggelente hallgasson pihentető, nyugtató zenét és jobb, ha ebben a napszakban elfelejti a híreket, hiszen ezzel csak a saját nyugalmát bolygatja fel. Az inspiráló és felemelő muzsika segít megszabadulni a szorongástól és a munka miatt érzett aggodalmaktól.

Legyen hálás minden reggel azért, amije van. Soha nem azt kell néznünk, hogy milyen dolgaink nincsenek, vagy mit kellene még megszereznünk ahhoz, hogy boldogok legyünk. Mindig annak kell örülnünk, amink van. Észre kell vennünk a jó dolgokat, meglátni az élet szép oldalát. Fontos, hogy átértékeljük az életünket és ne a nincsre, hanem a vanra összpontosítsunk, mert boldogok és megelégedettek csakis ebben az esetben lehetünk.

Ehhez a cikkhez 2 hozzászólás

  1. Szép gondolatok, csak az a baj, hogy a hétvégék kivételével megvalósíthatatlan. (Reggel 5 óra előtt nem süt a nap, egyébként pedig az amúgy is kevés alvásidőmből nem fogok elvenni még plusz húsz percet álmodozásra éppen akkor, amikor előtte aludtam.) A testmozgás az egyetlen olyan javaslat, amit van értelme megfogadni. A citromos víz nemhogy javítaná az emésztést, de éppen reggel tesz nagyon rosszat neki.Napközben szívesen iszom, de reggel marja a gyomromat, kifejezetten rosszul leszek tőle.

  2. Én jó tanácsokat kaptam! Bár már nyugdíjasként élem a mindennapjaimat, de a következetesség a reggeli felkelés, kilépni, vagy kinyitni az ablakot a természetbe, hallgatni a madarak csicsergését, vagy a reggeli készülődés közben a kedvenc zenénket hallgatni, vagy természet csendjét értékelni. Mind-mind megalapozzák a napjaink minőségét.Amit már tapasztaltunk, hogy jó dolog teremtsük,meg magunknak !!! Ezekhez nem kell anyagi jólét csak oda figyelést igényelnek. Éljen a pozitív életérzés!

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*