fbpx

Egészséges nyári tevékenységek

Férfi úszik egy tóban nyáron.

Nyáron az emberek is sokkal többet mozognak. Hiszen süt a nap, meleg szellő fújdogál és még este is annyira kellemes idő van, hogy egész egyszerűen nincs kedvünk bemenni a házba. Ráadásul a testünknek is szüksége van a D-vitamin szintetizálására, hiszen a téli hónapokban nem igazán jutunk napfényhez, így ez a vitamin sem termelődik a szervezetünkben, legalábbis csak minimális mennyiségben.

Nyáron eljárhat úszni. A legjobb a természetes vízben történő úszkálás, így szabad levegőn is lehet, ami megint csak nagyon kellemes tud lenni. Jó ötlet az is, ha előveszi a rég használt biciklijét és nyeregbe pattan. Nemcsak fizikailag erősödhet meg, de lelkileg is feltöltekezhet, ha egy a nyaralás során nem autóból nézi a gyönyörű tájat, hanem bicikliről szemléli azt. A kerékpározás ráadásul rendkívül egészséges. Természetesen a nyári nagy melegben senkinek nem javasolt a biciklizés, de délelőtt tíz óra előtt és délután négy után már bátrabban nyeregbe lehet pattani és élvezni a biciklizés örömeit. Persze ilyenkor is oda kell figyelni a megfelelő bőrvédelemre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Hazánkban nagyon sokan hirdetnek szedd magad akciót. Ez nemcsak azért hasznos, mert olcsóbban juthatunk idény gyümölcsökhöz és így egészségesen táplálkozhatunk a nyár folyamán, de még testmozgásnak is nagyon jó lehet, ha meggyet vagy éppen epret szedünk. Természetesen az a legideálisabb, ha kiskertünk van, hiszen így a saját kertünkben is sokat ténykedhetünk egész nyáron, nem beszélve arról, hogy így mennyi de mennyi finomságot ehetünk a nyári hónapokban. Friss és idényzöldségeket, gyümölcsöket és gyógynövényeket is, hiszen annyiféle növény kedveli a zöldségek társaságát és nagyon hasznosak is, mert nemcsak teát készíthetünk belőlük, hanem különféle olajakat is, melyeket ételeink fűszerezésére is használhatunk.

Amennyiben rendszeresen jógázik, úgy nyáron tegye azt a szabadban. A jóga nemcsak a testet erősíti meg, de nagyon jó hatással van a lélekre is. Ez a sport még egészségesebbé tehet, ha a friss levegőn végzi a gyakorlatokat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük