Kerüljük a feldolgozott és nehéz ételeket, ha fickósabbak szeretnénk lenni!

Az emésztést jelentősen megterhelő ételek rendszeres fogyasztása impotenciához vezet. Fontos tudnunk az alábbi általános szabályt: egy élelmiszer minél több gyártási eljáráson megy keresztül, annál többet veszít hasznos tápanyagtartalmából, és annál több olyan összetevője lesz, melyekre nemhogy semmi szükségünk, de beláthatatlan egészségügyi következményei lesznek, tehát rosszak. Az élelmiszeripar nagy üzlet, az élelmiszeripari vállalatokat viszont a mi táplálásunk csak annyiban érdekli, ameddig megvesszük a terméket és vissza is térünk ugyanezt tenni ismét.

Egyik oldalról tehát a pénzünk kell, másik oldalról viszont folyamatos nyomás alatt van minden vállalat, hogy a költségeit csökkentse. Ez a helyzet azt eredményezi, hogy a feldolgozás során egyre több olyan anyagot használnak, melyek csak bizonyos hatást keltenek, de igazából nem azok. Több tízezer ilyen adalékot használ az élelmiszeripar, melyekkel az emberi szervezet száz éve még egyáltalán nem találkozott. Hosszú távú hatásuk beláthatatlan, biztonságuk egyáltalán nem bizonyítható. Viszont nagy üzlet, ezért létezik. Ezek a mesterséges anyagok aztán gyakran olyan hatásokat idéznek elő a szervezetben, melyek impotenciát okoznak. Észrevette már, hogy napjainkban a nők sokkal nőiesebbek, teltebb keblűek, mint az 50-70 éve készült képeken? És hogy a mai fiatalok sokkal magasabbak, mint szüleik? Ennek oka az, hogy sok ilyen adalékanyag, ami elvileg nem okoz semmit a szervezetben, valójában ösztrogénként (női nemi hormon) vagy HGH-ként (humán növekedési hormon) működnek a szervezetben. Ezen utóbbi számlájára írható a megnövekedett testméret – és sajnos a rákos betegségek növekedése, előbbiére pedig a nők nőiesedése, a férfiaknál viszont a férfi jelleg elvesztése, terméketlenség, impotencia.

Mindemellett áldozatai vagyunk az ízlelésünknek más szempontból is: ízlelésünk a zsíros ételeket érzi finomnak, mivel egy gramm zsírban több kalória van, mint egy gramm fehérjében vagy szénhidrátban. Ennek oka egyszerű: szervezetünk olyan ételek fogyasztását preferálja, melyek fogyasztásával tovább életben tudunk maradni, ha esetleg sokáig nem jutunk táplálékhoz. Ha ilyen veszély nem fenyeget bennünket, akkor írjuk felül ezt a biológiai programot, és részesítsük előnyben az alacsony zsírtartalmú ételeket. Itt szintén nem hihetünk az élelmiszerek feliratainak, hiszen a fentieket a gyártók is tudják, ezért hogy finomnak érezzük, amit gyártanak, más szerek mellett bevetik a jó öreg, mindig működő zsír-trükköt: mindenbe, amibe csak lehet, minél több zsírt és olajat passzíroznak. Amennyiben egészséges potenciát szeretnénk (a testsúlyról és az általános egészségről nem is beszélve), törekedjünk minél kevesebb gyártási eljáráson átesett élelmiszert fogyasztani. Legjobb, ha saját alapanyagokból mi magunk készítjük ételeinket. Ha erre nincsen időnk, ellenőrizzük, mi van a csomagoláson. Nem kell hozzá szakértőnek lenni, elég annyit betartani, hogy ha sok az apró betű, nem eszem meg. Gondolkodjunk, és ne higgyünk el mindent a reklámoknak, hiszen azoknak nem a tájékoztatás a céljuk, hanem az eladás. Különösen kerüljük a mikróban/sütőben/olajban pár perc alatt elkészíthető ételeket.

Felmenőink lényegesen több zöldséget/gyümölcsöt fogyasztottak, mint mi. A nyers növények fogyasztása a szervezetünk számára elengedhetetlen. Vitamin- és ásványianyag-tartalmuk mellett kiemelten kell foglakoznunk a rosttartalmukkal is. Ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű rostot, a tápanyag sokkal lassabban halad át a tápcsatornán, kevesebb méreganyagot tud magával vinni, és több minden szívódik fel belőle, mint aminek kellene. Mindamellett, hogy a méreganyagok felhalmozódása impotenciát eredményezhet, növeli a végbélrák esélyét, és hizlal is az alacsony rostfogyasztás.

Együnk több gyümölcsöt! A gyümölcsök nagyon finomak! Ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni csak azért, mert a gyümölcsgyártók nem reklámoznak a TV-ben. Pedig van-e olyan finom, olyan sokszínű ízélménnyel rendelkező sütemény, mint egy fürt érett szőlő, egy mézédes dinnye vagy egy omlós barack? Valójában nincs. Próbáljunk egész étkezéseket gyümölcsből összetenni, esetleg némi olajos maggal kiegészítve. Az a teltségérzésünk nem lesz meg, mint amit zsíros ételeknél érzünk (melynek oka az, hogy a gyümölcs rövid időt tölt a gyomorban és azonnal halad tovább), de a tápértéke kiváló.

Fontos azonban, hogy ne együnk gyümölcsöt étkezések után, ráadásként. Más ételek ugyanis akár egy egész napot eltölthetnek a gyomorban (pl. kacsasült), és ha erre ráeszünk gyümölcsöt, az szintén ott marad annyi ideig. A gyümölcs pedig testünk 36 fokos melegében elkezd erjedni (rohadni) ami megterheli a testünket. Ne együnk továbbá zöldséget és gyümölcsöt együtt, legalább egy óra különbség legyen a kétféle étel fogyasztása között.