fbpx

Legyen fitt még idősebb korában is

Őszi erdőben egy család, anya, apa és a kislányuk a kutyájukkal sétál.

A fittség és az egészség nem éppen a kor függvénye, hiszen, ha törődünk magunkkal, és ha valóban odafigyelünk a táplálkozásunkra, akkor akár még 80 éves korunkban is jó egészségnek örvendhetünk és fittnek érezhetjük magunkat. Cikkünkben tippeket adunk, hogyan lehet fitt még idősebb korban is, és hogyan érheti el mindezt különösebb megerőltetés nélkül.

Sokan hiszik azt, hogy csak az edzőteremben lehet sportolni és elérni azt a fittséget, amire a szíve mélyén mindenki vágyik. Ez egyáltalán nincs így. Nemhogy az edzőterembe nem kell menni, de sok esetben még különféle sporteszközök használatára sincs ahhoz szükség, hogy egészségesek, fittek és lelkileg is kiegyensúlyozottak legyünk. A fittséghez ugyanis nemcsak a fizikai egészség tartozik, hanem a szellemi és a lelki jólét is.

Ahhoz, hogy karbantartsuk a testünket, nagyon lényeges, hogy rendszeresen mozogjunk. Nem kell ehhez még edzőterembe sem menni, hiszen a legegészségesebb helyszín a testmozgáshoz nem más, mint maga a természet.

A természet adta napsütés, a friss levegő önmagában is jótékony hatású, és ha kinti helyszínen sportolunk, különösen jót teszünk magunkkal. Ezért mindenképpen érdemes keresni egy kellemes, biztonságos környezetet a sportolásra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mindenki tudja, hogy mennyi a teherbírása, így el tudja dönteni, hogy csak gyalogolni, sétálni szeretne a természetben, vagy készen áll keményebb edzésekre is, például túrázásra, esetleg olyan komolyabb sportra, mint a hegyi kerékpározás.

Sétáljon súlyokkal. Ha nem szeretne nagy súlyokat emelgetni, és nincs kedve keményebb edzéshez, akkor csatoljon 1-2 kilós illeszthető súlyokat a csuklójára, a bokájára és sétáljon így rendszeresen.

A kutyasétáltatás is remek edzőprogram, főleg ha hosszabb távra megyünk a kedvencünkkel, illetve ha súlyokat is aggatunk magunkra. Az izomerő megőrzése nagyon lényeges a csontok és a porcok egészsége miatt is.

Akinek vannak unokái, nagyon jól tudja, hogy mennyi örömet adnak a gyerekek. Az unokákkal való törődés, a sok játék és móka, a nekik adott szeret is segíthet fiatalnak maradni és fitten tartani bennünket.

Az unokák is élvezni fogják, ha sok időt töltünk velünk a szabadban, a testünk és a lelkünk pedig rendkívül hálás lesz, amiért foglalkozunk magunkkal, hiszen ez is egyfajta edzésnek számít.

 1. Szuhay Péter

  Komoly edzés a kert is. Télen is lehet dolgozni, bokrot irtani, tuskózni, száraz ágakat lefűrészeni, tűzifát vágni.

  1. Miklósné Koósz

   Mindenben eggyet értek …
   Ilyenkor Pap Ĺacira gondolok,ő is ilyen módszerekkel edzette magát.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük