Virágos, zöld mezőben egy fiatal lány papírzsebkendőbe tüsszög.

Az allergiánál az immunrendszer túlzott reakciójáról van szó olyan anyagokkal szemben, amelyek a nem allergiásoknál semmiféle reakciókat nem váltanak ki, mivel ezek tulajdonképpen teljesen ártalmatlanok. Sok allergiának azonban egészen más kiváltó oka van. Mivel egy allergiás reakció okai épp olyan sokfélék mint a tünetei, a kiváltó faktorok sem mindig ismerhetők fel azonnal.

Az allergia és az immunrendszer

Nagyon sokan érintettek manapság egy allergiában. Folyamatosan emelkedik az allergiások száma, és már a kisgyermekek is egyre gyakrabban szenvednek a tünetektől. Az allergia leggyakoribb tünetei közé tartozik az orrfolyás, az erős könnyezés, a viszketés, az asztma, a fejfájás, gyomor- és bélproblémák, bőrkiütések és sok más jelenség.

Az allergiás reakció azt mutatja, hogy az immunrendszer egy voltaképpen veszélytelen anyagra túlreagál. Ezeket az anyagokat allergéneknek nevezzük. Legismertebb képviselőik a virágpollenek, a házi poratka, az állati mérgek (méh- és darázsméreg) és a fémek, pl. a nikkel. De sokkal több allergén létezik ennél. Ma már gyakorlatilag minden anyag allergénné válhat, és így kiválthat allergiás reakciót. Különösen a gyenge immunrendszerrel rendelkezők tapasztalhatják ezt.

Ezért az allergiás ember gyakran nem csak egyetlen allergénre reagál. Immunrendszerének erős reakciója idővel oda vezet, hogy egyre több helyzetben túlreagál. Ennek az a következménye, hogy az allergiás végül egyre több anyagra mutat túlzott reakciót.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mi a teendő, ha allergiára vagyunk hajlamosak?

 • Alapvető fontosságú, hogy következetesen kerüljük az ismert allergént.
 • Mivel az élelmiszerallergiák gyakran az élelmiszerben lévő kemikáliákra, peszticidekre, adalékanyagokra, génmódosított organizmusokra stb. vezethetők vissza, kizárólag biogazdaságból származó élelmiszereket fogyasszunk.
 • Az étrendünket nagyon cukor- és szénhidrátszegényen alakítsuk, mivel a glükóz a szervezetet erősen túlsavasítja, és a bélrendszert folyamatosan terheli. Mindkét tényező gyengíti az immunrendszert, és így elősegíti az allergia kialakulását.
 • Az allergiás reakció akut fázisában nagyon ajánlatos az úgynevezett léböjtkúra, amely elősegíti a jelenlévő méreganyagok gyors kiválasztódását, és ezzel tehermentesíti a májat és az immunrendszert.
 • Minden allergiás reakciónak komoly negatív következményei vannak a bélflórára is. Ezért rendkívül fontos, hogy az allergiások évente 1-2-szer alapos béltisztítást végezzenek, majd a bélflórát megfelelő baktériumtörzsek segítségével újra felépítsék.

Ha ezeket az intézkedéseket következetesen végigvisszük, a legjobb úton vagyunk, hogy bosszantó tüneteinknek a lehető leggyorsabban búcsút mondhassunk.

Ehhez a cikkhez 41 hozzászólás

 1. Örömmel olvastam a cikket!
  A leírtak mellett még azt is vártam volna, hogy hogyan lehetne a szervezet védekező képességét úgy helyreállítani, hogy a helyreállítást követően ismét, bármit elfogyaszthasson.Hiszen sok allergiás egyén van, de nem mindenki,,
  Vagy ez elvárás illuzió tőlem a XXI, szd-ban?
  Ödv: Nd

  • Rozsnyai András

   A cikk szerint, az erős immunrendszerű emberek nem reagálnak az allergénekre, mert erős az immunrendszerük.
   Ebből logikusan az következik, hogy a gyenge immunrendszer megerősítése normalizálhatja az immunválaszt is a korábban még allergizáló anyagra.
   A szabályozott, száraz sóterápia segítségével megerősítheti immunrendszerét és elérhei ezt az állapotot.
   Természetesen, más immunerősítőket is eredményesen lehet e harcban alkalmazni. Természetes, egészséges, sportos életmód, az érintetlen természetben való mind több idő eltöltése is nagyban hozzájárulhat bármilyen tünete enyhüléséhez, elmaradásához.
   Az allergiától véglegesen talán a Voll biorezonanciás technológia v.milyen készülékével lehet megszabadulni; a sóterápia viszont akár teljesen tünetmentessé teheti, úgy is hogy allergiája nem tünt el véglegesen. Az életminőség szempontjából ez u.o. sikert fog az Ön számára jelenteni. Ma Európában minden negyedik, Budapesten minden harmadik ember allargiás.
   Az utóbbi idében egyébként – több magyar találmánynak köszönhetően – a nem hagyományor orvoslás szerintem egyre közelebb kerül ennek a rpoblémának a megoldásához. Sajnos, az hagyományos ny.-európai rendszerben kiképzett orvosok és a gyógyszergyárak, nem a végleges gyógyulásban, hanem a tüneti kezelésekben érdekeltek…

 2. Antalfalvi Béla

  Hosszú évek óta ím már krónikussá vált, elviselhetetlen bőrviszketségem van – elsősorban a hasamon, hátamon ágyék és hónalj környékén -, amelynek vakarását nem tudom megállni. Ekkor viszont a vakarások helyei piros csíkká duzzadnak, majd Aloe vera gélre hamar elmúlnak.
  Egyetlen feltételezésem van, hogy az angol Diana hercegnő halálának évében, krétai nyaralásunk alkalmávan egy kisebb hal kiharapott lábszáramból egy darabka húst, amely fölött is apró, pontszerű hegek egy vonalban keletkeztek és csak hosszabb idő után, szintén viszketéssel, vagy kaparásommal jöttek le. Mostani, olykor eltúlzott vakarózásaim alkalmával azok helyén ugyanilyen pontszerű hegek keletkeznek egyetlen sorba helyezkedve. Szakorvos csak nyomásérzékenységet állapított meg. Ha valaki tudná a megoldást, hálás lennék a gyógymód ismertetéséért, mert ez a nyavalya, utolsó éveimet nagyon megkeseríti. Előre isálás köszönetet mondok a szíves fáradozásért! Igaz megbecsüléssel: Antalfalvi Béla ( Mobilom: 06/30/357-0363, e-mail címem: antalfalvibela@t-online.hu )

 3. Nagyon sok hasznos információval lettem gazdagabb. Köszönöm. A kérdésem az, hogy a nikkel allergiára van-e valami gyógymód leszámítva, hogy igyekszem kerülni az ilyen dolgokat
  Nem tudum mitõl alakult ki egyszer csak lett.

 4. Valóban jó a cikk de saját tapasztalatomból tudom az allergiát kiváltó dolgok között nem elhanyagolható hogy kiváltó okok között ott vannak a lelki problémák is nem hiszünk a saját erőnkben,átadjuk a hatalmat másoknak…
  Amíg ezeket nem rakjuk rendbe addig szerintem bármit is teszünk nem tűnik el az allergia!
  Ez a saját tapasztalatom közel 20 év brutális allergia után,sikerült ezeket rendbe raknom és szinte tünet mentes vagyok minden gyógyszer és csodaszer nélkül!

 5. Istvánnal nagyban egyetértek!
  szerintem is a lelki problémák ott vannak a sorban!!!!
  ügyes vagy hogy rendbe jöttél!!!
  biztosan nem kevés munkádba telt.

  • Köszönöm!!
   Igen volt munka de nagyon sok segítőm is akadt az úton amit nagyon köszönök nekik!
   Mert ahogy mondani szokták nélkülük ez nem történhetett volna meg!
   A legnagyobb munka az volt hogy elhiggyem ezt az egészet én hoztam létre és én is tudom megszüntetni !!Kemény azt beismerni hogy te akarsz szenvedni!!
   De ha ez megvan onnan már minden megy simán!

   • Kedves István, ha nem tartja tolakodásnak, szeretném elkérni a pszichológusa (amennyiben ő segített Önnek) elérhetőségeit. Segítségét előre is köszönöm, üdvözlettel I.Éva
    ivan-macsai@t-online.hu

 6. Miklósiné Gyöngyi

  Hogy minden ételünk bio legyen, mint 60 évvel ezelőtt…az szinte kivitelezhetetlen

 7. Nagy Ferencné

  Szeretném tudni,hogy alapos béltisztitást tudok-e ottgon végezni és ha igen akkor annak mi a módja, sorrendje illetve mivelkell végezni?Válaszukat előre is köszönöm. üdv.Nné

 8. Évek óta a homlokomon apró sűrű pöttyök vannak ami viszket és apró sebek lesznek.Eleinte 1-2 hónapra eltűnt,de már kb 6- honapja állandosult.Tudna valaki tanácsot adni?

 9. Kedves Mindenki!

  Évek óta küzdünk kislány Unokánk allergiás panaszaival.Reménytelennek tünt, amig csak rá nem akadtam Kecskeméten egy dr-nő therápiájára. Azóta 1x volt kezelés után minimálisra csökkent a macskaszőr allergiája, és 2-3 kezelés után nagy reményünk van a nagymértékü javulásra. 16 éves sziámi cicánkat kellett volna másvilágra altatni, és mint kedves sok örömet adó kis állatot nem tudtuk megtenni. Milyen jó, hogy kerestük a lehetőséget.
  Ajánlom mindenkinek,, a kezelés fél-egy órás, fájdalom mentes.Ilyen esetekben -az allergénre adandó szervezet általi válasz-inger küszöböt emelik fel- meg.Üdvözlettel, Zsuzsa

  • Kürtiné Bodnár Klára

   Kedves Zsuzsa!

   Szeretném elkérni a doktornő címét.
   Előre is köszönöm.
   bodnarklara@pannonmail.hu

  • Kedves Zsuzsa! Örömmel olvastam az allergiával kapcsolatos hozzászólását.Nagyon szépen kérem küldje el nekem a dr-nő megközelítési lehetőségét. 4 éve rettenetes allergiában szenvedek, most a éves unokám is kb. áve.Kérem a segítségét! Üdvözlettel Nagy Ella – elaela@citromail.hu

  • Kedves Zsuzsa!

   Lenne kedves elmondani, milyen gyógymódot kínál az Ön által ismert doktornő, illetve elkérném az elérhetőségét is. Nagylányom egyre inkább ekcémás.
   Köszönettel: Kné Valéria

   • Kedves Kné Valéria!
    Küldjön email cimet, és küldöm a nevét és telefonszámát a dr-nőnek. Tisztelettel , Zsuzsa.

   • Kedves Zsuzsa!
    Kérem, szíveskedjen elküldeni nekem is a doktornő elérhetőségét.
    Nagyon szépen köszönöm!
    Éva

  • Kedves Zsuzsa!
   Legyen szíves nekem is megírni a kecskeméti diktornő email-címét és telefonszámát.
   Én is allergiában szenvedek, teljesen lecsökkent a tödőkapacitásom.
   Köszönettel:
   Gabriella

  • Kedves Zsuzsa!

   Szeretném elkérni a doktornő telefonszámát.

   Köszönettel: Mária

  • Kedves Zsuzsa!

   Szeretném én is megkapni a kecskeméti allergia gyógyító doktornő elérhetőségét.

   Köszönettel:
   Őri Mariann

 10. Kedves Zsuzsa!
  Küldöm a lemaradt email címet:
  panczele54@gmail.com
  Még egyszer köszönöm.
  Éva

 11. Kedves Zsuzsa!

  Szeretném én is elkérni a doktornő elérhetőségét!

  Előre is köszönettel.
  R. Éva

 12. Fejérné Tünde

  Kedves Zsuzsa! szeretném elkérni a doktor nő elérhetőségét!Előre isköszönöm. Üdv:Tünde
  koppanytunde@gmail.com

 13. Kedves Zsuzsa!

  Szeretném én is elkérni a doktornő elérhetőségét!

  Köszönettel.

  Rózsa
  roza54@gmail.com

 14. Pingback: Apiterápia – gyógyító termékek a méhektől | Gyógyszer Nélkül

 15. Pingback: Desszert mint vitaminbomba? Lehetséges! | Gyógyszer Nélkül

 16. Kedves Zsuzsa!Kérem küldje el a Doktornő elérhetőségét. melcsi1108@freemail.hu

 17. Kedves Zsuzsa!
  Szeretném én is megkapni a kecskeméti doktornő elérhetőségét,ha lehet!Milyen módszerrel gyógyít?Azóta teljesen megszűntek a tünetek?mi.csalad@gmail.com

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*