Migréntől az agydaganatig

Fejtsük meg a titkot, mi lapulhat a fejfájás hátterében!

Almásy Zsolt épületbiológiai és radiesztéziai szakértő, professzionális szaktudással és műszerparkkal, többéves tapasztalattal, a németországi SBM épületbiológiai sztenderd szerinti szakszerű vizsgálati és mérési módszerekkel áll a Gyógyszer Nélkül Magazin olvasóinak rendelkezésére.

Az orvosok a fejfájást, a migrént általában
az agyi erek „hibáira” vezetik vissza.

De vajon mi lehet a valódi ok?

Magyarországon a lakosság 17%-a küszködik rendszeresen visszatérő, erős görcsökkel járó fejfájással, migrénnel. Az orvosok ezt az állapotot az agyban és az agyi erekben lejátszódó rendellenes folyamatokra vezetik vissza, de hogy valójában mi okozhatja ezt az egyre több embernél jelentkező kellemetlen tünetegyüttest, a legtöbb esetben nem tudják megmagyarázni.

A fejfájás nem a véletlen műve

Mai modern orvostudományunk számtalan betegség esetében tanácstalanul tárja szét karját, ha a páciens a kiváltó okok felől érdeklődik. Mindez fokozottan igaz azokra a betegségekre, amelyeknél az adott kór kialakulását számtalan tényező képes befolyásolni. Így van ez a különféle daganatos betegségek sokaságánál, de egy sokakat érintő, „egyszerű” migrénes fejfájás esetében is.

Oka ismeretlen?

A fájdalom szervezetünk segélykiáltása. Az okok felderítésére és megszüntetésére a kezelőorvosnak se ideje, se lehetősége. A migrén kezelése gyakran kimerül a különféle fájdalomcsillapító és görcsoldó tabletták alkalmazásában, hiszen minden ezt sugallja. Felgyorsult, rohanó világunkban már nincs idő a fájdalomra – és különben is, ki törődik manapság a valódi okokkal? Mennyivel egyszerűbb egy kis pirulát bekapni és várni a csodát. De jól döntünk, ha ezt az utat járjuk?

Jól tesszük, ha a tűz eloltása helyett a riasztókészüléket kapcsoljuk ki?

A fejfájás nem a véletlen műve. Figyeljünk szervezetünk jelzéseire, és szánjunk időt a valódi okok megszüntetésére!

Keressük meg, mi okozza a bajt!

Ebben a feladatban szeretnék most az Ön segítségére lenni egy megtörtént eseten keresztül bemutatva néhány rejtett, „lapuló”, lehetséges kiváltó okot és szervezetünkre gyakorolt hatásukat. De mielőtt belevágnánk, vessünk egy rövid pillantást néhány, a migrénnel kapcsolatos tényre.

A migrén gyakran társul más betegségekkel. Egyes tanulmányok rámutatnak, hogy a migrénes panaszokkal küszködő embereknél háromszor gyakrabban fordulnak elő egyéb fájdalom-tünetegyüttesek, illetve mentális betegségek, valamint kétszer gyakrabban más testi megbetegedések. Mindez pusztán a véletlen műve lenne, vagy a migrénes tünetek kiváltó okai más betegség kialakulásában is közrejátszanak?

Az időjárás fejfájásra gyakorolt hatása

Ki ne tapasztalta volna már, hogy időjárási változások közeledtére érzékenyen reagál a szervezete? Szakértők megállapították, hogy az emberek közel 90%-ára vannak hatással az időjárás hirtelen változásai.

De valójában mire is reagál
a szervezetünk ilyen érzékenyen?

Kevesen tudják, hogy egy időjárási front idején a légnyomás, a páratartalom, a hőmérséklet gyors változásai mellett igen intenzív elektromos és mágneses jelenségek is zajlanak a légkörben. Napjainkra már egyértelművé vált, hogy ezek az elektromos és mágneses jelenségek képesek különféle zavarokat okozni az ember érzékeny bioelektromos rendszerében, szerveiben – és legfőképpen a központi irányító rendszerünkben, az agyunkban. Ezek a külső hatások, egyértelműen befolyásolják és megzavarhatják agyunk és szervezetünk működését.

Hasonló elektromos és mágneses jelenségek időjárási frontok nélkül is kialakulhatnak otthonunkban.

Elektroszmog és migrén idilli környezetben

Modern életünkben megszámlálhatatlanul sok láthatatlan veszélyforrás leselkedik ránk. A munka, a szórakozás és a pihenés során is körbevesszük magunkat különféle elektromos jeleket kibocsátó készülékekkel. Ki ne hallott volna már a mobiltelefonok, számítógépek, mikrohullámú sütők káros sugárzásairól?

Gondolná-e, hogy ezek a készülékek
nem is olyan veszélyesek?

Lehet, hogy most meglepődik a kedves olvasó, de ezeknél a készülékeknél sokkalta veszélyesebb elektroszmogforrások lehetnek a lakásában!

Most pedig, hogy érezzük a probléma súlyát, lássunk egy konkrét esetet. A történet egy fiatal, 18 év körüli lánnyal és családjával esett meg, akik egy csodálatos dunántúli falucskába költöztek. A társasházi lakásuk közvetlenül az erdő szélén, egy kis domb lábánál fekszik. A fákon madarak csiripelnek, a kert végében pedig egy szelíd patakocska csörgedezik.

Ki ne vágyna erre a nyugalommal teli környezetre?

Biztos vagyok benne, hogy sok városlakó gondolkodás nélkül, szíves örömest költözne erre a csodaszép helyre.

Az említett család élete ebben a makulátlannak tűnő környezetben néhány év alatt gyökeresen megváltozott. Sajnos rossz irányba. Beköltözésüket követően pár év elteltével lányuknál alvászavarok és rendszeresen visszatérő migrénszerű tünetek jelentkeztek. Az alapos orvosi vizsgálatok során nem találtak kóros elváltozást. A tüneteket túlérzékenységre és a fokozott iskolai stresszre vezették vissza. A diagnózis tökéletesnek bizonyult.

Az évek múlásával azonban a migrénes tünetek egyre erősödtek és sűrűbbé váltak. Újabb alapos kivizsgálásra került sor, melyek az előzőekhez hasonlóan negatív eredménnyel zárult. Nem volt kézzelfogható ok, így maradt a tünetek enyhítése, mindeközben a lakásban titkon lapuló veszélyforrásról senki sem tudott. A családnak sejtelme sem volt róla, hogy nemcsak a gyereket kellene kivizsgáltatni, hanem lakásukat is.

Látszólag minden rendben volt.

Újabb évek teltek el így, míg egy napon a lüktető görcsök ájuláshoz vezettek. A gyorsan elvégzett újabb CT-vizsgálat döbbenetes eredményt mutatott. Az elmúlt háromnegyed év alatt a lány fejében hatalmas daganat fejlődött ki. Jelenleg túl vannak egy műtéten, sugárkezeléseken, és bíznak a mielőbbi gyógyulásban. Persze lányuk már nem ott alszik, ahol éveken keresztül tette.

Hogy miért is?

Az édesanya az elvégzett műtét után keresett meg, és kérte, hogy vizsgáljam át lakásukat. Kérésüknek szívesen tettem eleget, és hamarosan igen érdekes dolgokra derítettünk fényt. A lány szobájába belépve semmi szokatlant nem tapasztaltam. Az egyik sarokban, az ablakhoz közel helyezték el a fekhelyet. Az átellenes sarokban a tanulóasztal és a számítógép kapott helyet. Rendezett, szép szoba volt. Az ágy közelében nem voltak elektromos készülékek.

Első ránézésre úgy tűnt, hogy minden a legnagyobb rendben van. A szülők elmesélték történetüket, és azt is, hogy nem igazán értik, mi okozhatta a bajt. Az elvégzett műszeres elektroszmogvizsgálat és az ezt követő radiesztéziai vizsgálatok hamarosan megválaszolták a kérdéseiket. Kiderült, hogy a fiatal lány ágya rendkívül rossz helyen van. A fejrészen egy magasfeszültségű távvezeték közelében mérhető 50 Hz-es frekvenciájú, extrém erősségű elektromos és mágneses terek voltak mérhetők.

Mi okozhat ilyen erős elektroszmogot ebben a szobában, amikor látszólag semmi ok nincs rá?

A rejtély megoldódik

Kiderült, hogy a 20 lakásból álló sorházban nincs gáz, és a lakók nagy része elektromos árammal fűt. A lakásokat energiával ellátó főkábel pedig az ágy fejrészénél lévő külső falban található, és a vezetékben igen nagy áramerősség folyik. Ennek volt „köszönhető” az igen erős mágneses tér, amelybe a gyerek minden este „beledugta a fejét”. (Az ELF – extremly-low-frequency – mágneses terek rákkeltő hatását már a WHO is hivatalosan elismeri, azokat – elsősorban gyerekkori daganatos betegségeket vizsgálva – a lehetséges rákkeltő kategóriába sorolja.)

A szoba további vizsgálata során kiderült, hogy az ágy melletti válaszfalban futó falkábeleknek köszönhetően extrém erősségű elektromos térerősség is megjelent a fekhelyen. Mindezeket tetézte, hogy a radiesztéziai vizsgálattal egy érctelér károsító hatása is kimutatható volt a fejrésznél. A felmérés végére így már kezdett kialakulni a kép. Három láthatatlan potenciális veszélyforrás esett egybe az ágy felső részénél.

Összeállt egy logikusnak tűnő magyarázat, de valami még nem stimmelt. Hogyan lehetséges, hogy 5-6 éven keresztül „csak” migrénnel küszködtek, és mitől alakult ki oly hirtelen egy daganat? A mérést követően hosszasan beszélgettünk, és elkezdtük összerakni a kirakós játék darabjait.

A kép összeáll

Lássunk egy lehetséges forgatókönyvet. A család beköltözik új lakásába. A szülőknél és a kislánynál már kezdettől fogva jelentkeznek különféle alvászavarok. Ennek nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget. Néhány év alatt a válaszfalakból áradó erős elektromos tér fokozatosan legyengíti szervezetük bioelektromos rendszerét, ellenálló képességét, megzavarhatja a kalcium- és magnéziumionok viselkedését. Az alvászavarok mellett egyre gyakrabban betegeskednek.

A fiatal lánynál az iskolakezdést követően elkezdődnek a visszatérő fejfájások, amit a szülők az iskolai stressznek tudnak be, de valójában a tünetek egybeeshetnek a fűtési szezon alatt jelentősen felerősödő mágneses terekkel. Évek alatt az igen erős elektroszmogban töltött éjszakák miatt már szinte hetente jelentkeznek a migrénes tünetek. Az ágy fejrészénél található érctelér káros hatása csak tovább rontja a helyzetet.

A szervezet megzavart elektromos rendszerében már a kisebb időjárási változások is zavarokat okoznak. Az orvosok a rendszeres kivizsgálások során nem találják a kiváltó okokat. A terápia kimerül a tünetek gyógyszeres kezelésében. Az így eltelt több év során legyengült szervezetet a daganat kialakulása előtt fél évvel komoly magánéleti stressz éri. Úgy tűnik, hogy itt telt be a pohár. A sejtek bioelektromos rendszere teljesen összeomlik, és az agyban komoly zavarok lépnek fel a sejtkommunikációban. A sejtek belső vezérlés nélkül, külső ritmizáló jelek hatásától megzavarva elkezdenek osztódni.

Mikor telik be a pohár?

Tény, hogy az emberi szervezet egy csodálatosan működő bioelektromos rendszer, mely rendkívüli módon képes alkalmazkodni a környezetéhez, és képes hosszú távon elviselni a különféle külső, zavaró, károsító hatásokat. De vajon meddig terhelhetjük büntetlenül szervezetünket? Ki tudja megjósolni, hogy kinél mi lesz az utolsó csepp a pohárban?

Azt, hogy az elektroszmog kinél mit és mikor fog kiváltani, nehéz megjósolni. A kialakuló problémákat nagyon sok tényező befolyásolja: az egyéni érzékenység, genetikai adottságok, életmód és sok egyéb károsító hatás összessége. Tény azonban, hogy nem tesz jót szervezetünknek, és csak idő kérdése, hogy mikor okoz komoly megbetegedést.

Vigyázzon családja egészségére!

Hogyan hat szervezetünkre és
mit okoz az elektroszmog?

Fontos tudni, hogy az emberi szervezet nem létezhetne, nem működhetne elektromosság nélkül. Szervezetünk több milliárd sejtjének vezérlését, osztódását bioelektromos jelek vezérlik és szabályozzák. Az izmok működtetését, az agy működését mind-mind elektromos jelek végzik és hangolják össze, de szervezetünk kémiai hírvivő rendszere is elektromos töltésekkel rendelkező úgynevezett ionokkal működik, és külső támadás esetén az immunrendszerünket szintén elektromos töltéssel rendelkező kalciumionok riasztják. Szervezetünket napközben számtalan káros és megterhelő hatás éri. Rohanó stresszel teli életmódunknak köszönhetően bioelektromos rendszerünk a nap folyamán fokozott terhelésnek van kitéve.

Az esti pihenés, az elektroszmog- és elektrostresszmentes pihenés alapvető fontossággal bír egészségünk megőrzésében! A pihentető és regeneráló alvás létfontosságú. A hálószobákban, gyerekszobákban jelenlévő elektroszmog ezt a létfontosságú folyamatot zavarja meg. Elektroszmog hatására a szövetekben elektromos terek, örvényáramok indukálódnak, a szervezet testfeszültsége jelentősen megnőhet. Az emberi testben, szervekben, sejtekben létrejövő zavarjelek komoly elektrostresszként hathatnak, és gyengítik az immunrendszert. Ennek hatására különféle zavarok léphetnek fel a sejtkommunikációban, a hormonális rendszerben, és zavarólag hathatnak szervezetünk ionjaira is. Összességében az elektroszmog káros hatása csak több év után – összetett formában, a káros környezeti hatásokhoz hasonlóan – jelentkezik.

Tapasztalatok szerint egy komoly betegség kialakulása sok tényezőtől függ, így egy daganatos betegség kialakulásában közrejátszanak genetikailag öröklött adottságok, sok múlik a táplálkozáson, az életmódon, a különféle környezeti hatásokon, és természetesen az elektroszmogon is.

Milyen betegségek kialakulásáért lehet
felelős az elektroszmog?

 • Alvászavar,
 • migrén,
 • fejfájás,
 • derékfájás,
 • depresszió,
 • prosztataproblémák,
 • allergia,
 • immunrendszer gyengülése,
 • szív- és érrendszeri problémák,
 • csontritkulás,
 • ízületi problémák,
 • daganatok.

Egyszóval az elektroszmognak köze van korunk szinte összes, úgynevezett civilizációs és degeneratív betegségéhez.

Engedje meg, hogy segítsek!

Almásy Zsolt vagyok, épületbiológiai és radiesztéziai szakértő. Professzionális szaktudással és műszerparkkal, többéves tapasztalattal, a németországi SBM épületbiológiai sztenderd szerinti szakszerű vizsgálati és mérési módszerekkel, pontos, gyors és megbízható szolgáltatással, személyesen állok az Ön rendelkezésére.

Hogyan zajlik egy ingatlan
teljes körű felmérése?

I. Elektroszmogmérés

Első lépésként a lakásban jelenlévő elektroszmogot vizsgálom, melynek három fő összetevője van, és ezeket külön kell mérni:

 • magasfrekvenciás sugárzások mérése,
 • mágneses terek mérése,
 • elektromos terek mérése.

II. Sztatikus elektromos
és mágneses terek, földmágneses
anomáliák vizsgálata

Sztatikus elektromosság kialakulhat az ágyban lévő műszálas anyagok, huzatok, takarók, kitömött játékok körül, de forrása lehet a padlószőnyeg vagy egy mozgó műszálas függöny is. Egyenáramú mágneses tereket létrehozhat az utcai villamos közlekedés, egyenáramú elektromos rendszerek. Statikus mágneses anomáliák forrásai lehetnek az épületben alkalmazott vasszerkezetek, maga az ágy vasalatai, illetve a fémrugós matracok is! Geomágneses anomáliákat az épület alatti talajrétegek földtani rendellenességei okozhatnak. Például vízfolyások, geológiai repedések, törésvonalak. Ezeket a rendellenességet elektroszmogmérő műszerekkel nem lehet kimutatni! Mérésükhöz speciálisan erre a célra készült magnetométert használunk.

III. Radioaktivitás-mérés

Egy, a radioaktív sugárzások vizsgálatára alkalmas digitális Geiger Müller-készülék segítségével háttérsugárzás-vizsgálatot végzünk a lakásban. Ennek a mérésnek az eredményeként meg tudjuk állapítani, hogy a ház építésekor felhasznált építőanyagok okoznak-e az átlagosnál magasabb radioaktív sugárzást a lakásban.

IV. Földsugárzásmérés

Ezen sugárzások káros hatásainak közvetlen műszeres mérése még csak részben megoldott, ezért méréseinkhez elsősorban a hagyományos radiesztéziai mérési módszereket használjuk, melyet modern műszeres vizsgálatokkal kombinálunk. A különféle „földsugárzások” vizsgálatát a Biotér Natura Radiesztéziai Központ útmutatásai és javaslatai alapján végezzük. A méréshez Balczó-féle magyar pálcát és speciális geomagnetométert használunk.

Sok földsugárzásméréssel foglalkozó ember csak a vízerek és a Hartmann-sávok egészségkárosító hatását vizsgálja. Javaslataikat ezen mérések alapján teszik meg. Sajnos napjainkban ez már nem elfogadható és nem elegendő!

Radiesztéziai vizsgálatainknál
a következő „sugárzásokat” mérjük:

 • különféle térgerjesztő tárgyak káros hatásai,
 • Szent György-sávok és a hozzá tartozó Ley-vonalak,
 • törésvonal-sugárzások,
 • érctelér és talajrétegződési sugárzások,
 • vízerek és vízér-kereszteződések,
 • Hartmann- és Curry-térrácsok,
 • különféle forgó energiarendszerek („kozmikus csatornák”),
 • paranormális jelenségek műszeres vizsgálata.

Az egészséges lakókörnyezet kialakításához szükséges lépések megtételéhez javaslatainkat ezen komplett vizsgálatok elvégzését követően, az adott helyzet pontos ismeretében tesszük meg. Védekezési alapelv, hogy a káros zónákból a fekhelyeket távolítsuk el. Amennyiben ez a lakótér átrendezésével nem oldható meg, úgy javaslatot teszünk a szükséges és lehetséges védekezési módokra, különféle árnyékolások kialakítására.

„Kisfiamnak komoly alvászavarai voltak, nappal pedig szabályosan hiperaktív volt. Rengeteg kivizsgálás és számtalan negatív lelet után úgy döntöttünk, hogy beméretjük a szobáját. Kiderült, hogy erős elektroszmogban feküdt. Miután a szobáját rendbe tették, hamarosan az összes probléma megszűnt, végigalussza az éjszakát, és nappal is sokkal nyugodtabb azóta. A gyermekorvosunk teljesen megdöbbent az eredményeken, és azonnal elkérte Zsolt elérhetőségét, hogy az ő lakásukat is mérje fel. Még egyszer köszönöm!”

Udvardi Jánosné

Milyen költségekkel számolhat
egy lakóingatlan vagy telek
helyszíni bemérése, illetve az
azt követő tanácsadás kapcsán?

Természetesen ez nagyban függ az ingatlan méretétől, illetve attól, hogy Budapesten vagy vidéken kell a felmérést elvégezni. Budapesten belül 3.000 Ft a kiszállási díj, és egy átlagos méretű szoba felmérésének költsége pedig 7.000 Ft, tehát egy átlagos budapesti lakóingatlan vonatkozásában a szolgáltatásom díja kiszállási költséggel együtt hozzávetőlegesen 20.000 Ft.

A vidéki ingatlanok esetében a szolgáltatási díj nem változik, azonban a távolságok miatt kénytelen vagyok útiköltséget felszámolni, melynek mértéke 60 Ft/km.

Ha tehát Ön pl. Békéscsabán él – ami 200 km-re fekszik Budapesttől –, ebben az esetben oda-vissza 400 km-re kell az útiköltséget kiszámolnunk, ami 24.000 Ft. Ez elsőre egy vidéki megrendelő számára soknak tűnhet, de van egy jó hírem.

Egy átlagos budapesti lakóingatlan vonatkozásában a szolgáltatásom díja kiszállási költséggel együtt hozzávetőlegesen 20.000 Ft.

Vidékre soha nem megyek kizárólag egyetlen címre, hanem összevárok 4-5 jelentkezőt, akik között minden esetben megoszlik az utazás költsége. Így könnyen előfordulhat, hogy egy vidéki felmérés díja teljesen megegyezik a budapestiekkel. Bátran jelentkezzen tehát abban az esetben is, ha ingatlana távol esik a fővárostól. Érdeklődése után természetesen telefonon felveszem Önnel a kapcsolatot, és az összes felmerülő kérdését tisztázzuk, mielőtt konkrétan megrendelné a méréseket.

Almásy Zsolt

„Káros sugárzások az Ön lakásában is jelen vannak, segítek, hogy nyugodtan alhasson.”

Almásy Zsolt, Gyógyszer Nélkül Magazin
arrow
Jelentkezzen most, vagy kérjen további információkat!