Anatómiai ábra a férfi és női testről.

A férfiak és nők között biológiai különbségek vannak, de nemcsak testileg, hanem más dolgokban is eltér egymástól a két nem.

A férfiak ha híznak, általában pocakosodnak, míg a szebbik nem táborát erősítők leginkább a fenekükre és a combjukra szednek fel több zsírpárnát.

A nők sokkal jobb vizuális memóriával rendelkeznek, de a férfiaknak nagyobb esélyük van arra, hogy színvakok legyenek.

Az urak nagyobb termetűek, mint a hölgyek, és jóval több izomzattal, illetve erősebb csontozattal rendelkeznek, mint a gyengébb nem tagjai.

A lányok átlagosan két évvel korábban érik el a pubertást, mint a fiúk, valószínűleg azért, mert a nők sokkal rövidebb termékenységi idővel rendelkeznek, mint a teremtés koronái.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A férfiak sokkal hajlamosabbak egyes betegségek kialakulására, mint a nők. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ez azért lehetséges, mivel a hölgyek jobb immunitással rendelkeznek.

A férfiak hamarabb halnak meg szívbetegségben vagy rákban. Egyes állítások szerint ennek az is lehet a magyarázata, hogy a nők hamarabb mennek el orvoshoz, ha panaszuk van, a férfiak pedig addig halogatják a vizsgálatot, amíg már késő lesz, és nem lehet rajtuk segíteni.

Ennél fogva halálozási arányuk is magasabb, azaz korábban halnak meg, mint a nők. Egyes hozzáértők szerint ennek több oka is lehetséges. A férfiak kevesebbet törődnek az egészségükkel, többen dolgoznak fizikai munkát, gyakran szenvednek tápanyaghiányban, sokkal több stressz nehezedik a vállukra és még a nagyobb fájdalmat is képesek elbagatellizálni.

Az erősebbik nem tagjai nagyobb szívvel és tüdővel rendelkeznek. A nőknek viszont nagyobb a májuk, a gyomruk, a pajzsmirigyük és a veséjük.

A női termékenység 35 éves kor után rohamosan csökken, míg a férfiak akár hatvan-hetvenévesen is képesek a gyermeknemzésre.

A férfiaknak idősebb korukban a fülük lesz szőrösebb, míg a menopauzába lépő hölgyeknek az arcán jelenik meg több szőrzet. Ez főként az állon és a bajusz vonalában észrevehető.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*