Potenciánk érdekében mondjunk le a káros szenvedélyekről!

No smoking!

A dohányzásról sok tévhit kering, két dolog azonban biztos:

1. függőséghez vezet;

2. megöl.

A dohányzás annyira káros függőség, hogy az abbahagyására legalkalmasabb időpont a mai nap. A dohányzás a férfiaknál előbb-utóbb teljes impotenciához vezet, mindemellett a dohányosok között egyértelműen kimutatható a csökkent termékenység is. A megfelelő erekció létrejöttéhez és fenntartásához szükséges a megfelelő véráramlás, a dohányzás viszont érszűkületet, az erek összehúzódását okozza. A dohányfüstben található kb. 2000-féle káros anyag mindemellett a hormonális rendszert is károsítja, ami szintén kihatással van a szexuális vágyra és teljesítményre. A filmekből azt láthatjuk, hogy a dohányzó férfi erős, „macsó”. A valóságban ezzel szemben kimondhatjuk, hogy klinikailag bizonyítottan a negyven év feletti, dohányos férfiak túlnyomó többsége impotenciában szenved. A dohányzásból fakadó potenciazavarral az a baj, hogy nehezen – súlyos esetben egyáltalán nem – visszafordítható folyamat, mert a potenciazavar sokszor a már tönkrement hormonális- és érrendszer következtében jelentkezik. Az emberi szervezet azonban olyan csodálatos alkotás, hogy gyakorlatilag korlátlan regenerációs képességgel rendelkezik. Amennyiben van még rá lehetősége, helyre fogja állítani a dohányzás káros mellékhatásaiból fakadó potenciazavart is – de ennek feltétele a dohányzás teljes elhagyása és a többi életmódtanács betartása.

A dohányzás potenciára gyakorolt káros hatása a naponta elszívott cigaretták számával exponenciálisan növekszik. Amit fontos tudnunk, hogy a dohányzás abbahagyását követően a nikotin utáni vágy 48 óra múlva megszűnik, utána már csak a szokás rabjai vagyunk, mely akaraterővel leküzdhető. Ezért nem javasolt a nikotintartalmú készítmények használata, melyek a kémiai függést hónapokra kinyújtják. A leszokás legbiztosabb módja az erős elhatározás, melyet kiegészíthetünk számos módszerrel, melyek széles tárháza rövid kereséssel megismerhető. Jó hír, hogy a dohányzás elhagyása a hormonális rendszer hirtelen „megugrásával” jár, tehát amennyiben nem szenved komoly potenciazavarban, a dohányzás abbahagyását követően 1-2 héten belül kiemelkedő szexuális vágyakat és teljesítményt tapasztalhat!

Amennyiben nehezünkre esik elhagyni a dohányzást, tegyük mérlegre magunkban: élni, szeretkezni, szabadon mozogni szeretnénk, vagy dohányozni. Mert mindkettőt nem választhatjuk. A dohányzás az esetek 99%-ában rövidebb élettel, mozgásszervi zavarokkal és impotenciával jár. Tényleg megéri? (Nyilván mindenki ismer egy „Pista bácsit”, aki egész életében dohányzott /szalonnázott /pálinkázott, és mégis 100 évig élt. Valóban, ilyen van, kb. 100 emberből 1. Erre alapozni őrültség, a többi 99 emberre szexuális kudarcok, járókeret, rövid élet és keserves halál vár sajnos. Ön a fejéhez tartana egy olyan pisztolyt, ami 100 esetben csak egyszer nem sül el?)

Alkohol és egyéb drogok fogyasztásának abbahagyása

Az alkohol és egyéb kábítószerek rendszeres használata rövid időn belül impotenciát okoz. Korunk legális kábítószere, az alkohol rendszeres fogyasztása drasztikus hatással van a hormonháztartásra és az idegrendszerre, ezáltal okoz impotenciát. Az alkohol nem nélkülözhetetlen eleme az életnek, amennyiben tehetjük, hagyjuk el teljesen. Amennyiben fogyasztunk alkoholt, úgy korlátozzuk a fogyasztás alkalmanként egy egységre (pohár bor vagy korsó sör), hetente maximum pár alkalomra.

A kábítószer-használat – szinte típustól függetlenül – roppant módon károsítja a potenciát és a termékenységet is. Egyes kábítószereknek már alkalmi használata is terméketlenséghez vezethet (kokain). A rendszeres szerhasználat viszont szinte biztos impotenciát eredményez, szertől és egyéni érzékenységtől függően pár hónaptól (heroin) pár évig (marihuána) terjedő időintervallumban.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a könnyű drogként aposztrofált – és napjainkban erősen elterjedt – marihuánafogyasztás is impotenciához vezethet. Érdekes, hogy sok olyan kábítószer van, melyek alkalmazását pont a szexuális aktusok élvezeti értékének fokozására szokták használni (kokain, extasy, hasis), rendszeres alkalmazása mégis impotenciához vezet.

A szerhasználat abbahagyása – az olyan esetektől eltekintve, amikor már súlyos, irreverzibilis, azaz visszafordíthatatlan károsodások vannak – a dohányzás elhagyásához hasonlóan pár héten belül kiemelkedő potenciát és szexuális energiát eredményezhet. Amint a szervezetnek van lehetősége a méreganyagoktól megszabadulni, igyekszik minél előbb helyreállítani folyamatainak egészséges állapotát – így a potenciát is.

Tegye fel magának a kérdést: van-e olyan jó egy adott szer használata, hogy cserébe soha ne legyen boldog szexuális életem és gyermekem? Amennyiben a válasz nem, hagyja abba a szerhasználatot azonnal, nem csupán a termékenysége, de az élete is jobb lesz.