Rendszeres sporttal az egészséges szexualitásért

Testünk mozgásra készült. Ha egy ember nem mozog, akkor komoly egészségügyi problémái lesznek, majd idő előtt meghal. Napjainkban szinte mindenki, aki nem megerőltető fizikai munkát végez, nem mozog eleget. A mozgás nem csupán a testsúlyunkat segíti egészséges szinten tartani, de gyakorlatilag az összes fiziológiai folyamatban szerepet játszik.

Rendszeres (heti minimum 3), lehetőleg megerőltető testmozgás nélkül szervezetünk egyszerűen nem működik megfelelően. Mozgásszegény életmód során fizikai teljesítőképességünk, ellenálló képességünk radikálisan lecsökken meglehetősen rövid időn belül. Ne sajnáljuk az időt a napi sétára/kocogásra vagy valamely egyéb sportra, mert könnyen lehet, hogy ennek az időnek a sokszorosát kell később megfizetnünk betegség formájában.

Az erekció egészséges fenntartása nagyon összetett folyamat a szervezeten belül. Amennyiben nem mozgunk eleget, szervezetünk elhasználódik, és egymás után romlanak el különböző egészségügyi paramétereink – melyek egyik első jele gyakran az impotencia. Az ilyen jellegű merevedési zavar – ha időben történik még változtatás – kezelhető, amennyiben rendszeres sporttal lehetőséget biztosítunk a szervezetünknek arra, hogy regenerálódjon és helyre tudjon állítani olyan funkciókat a szervezetben, mint az egészséges erekció.

Ha hetente egy-két alkalommal tudunk valami izzasztó sporttevékenységet végezni, már sokat tettünk az egészségünkért és az életünkért. Az optimális cél azonban az volna, ha a hét 6 napján, naponta 30-60 perc izzasztó, megterhelő sporttevékenységet végeznénk. Ha ezt nem engedhetjük meg, törekedjünk minél közelebb jutni ehhez a célhoz.

Sokan azzal hárítják el ezt az elvet, hogy nincsen idejük sportolni, mert annyi minden mást kell tenniük. Míg első ránézésre valóban úgy tűnik, hogy minden egyes sporttal eltöltött percet valami mástól kell elvennünk, a valóság egészen más: ha nem sportolunk, testünk és agyunk sokkal kisebb teljesítményen működik, mintha rendszeresen mozognánk. Ha tehát napi 30 percet kocogással, gyors sétával vagy otthoni tornával tudunk tölteni, összességében időt fogunk nyerni, mert azt a munkát, amit eddig 8 óra alatt végeztünk el, ezután minden különösebb erőfeszítés nélkül 6-7 óra alatt fogjuk. Az örömteli intim percek pedig főleg megérik a fáradságot…