fbpx

Szorongás ellen B-vitaminokkal és golgotavirággal

A gyönyörű és érdekes golgotavirág közeli fotója.

A szorongás egy teljesen normális reakció, azonban akit sokat szorong, mérgezi a saját szervezetét. Hiszen a folyamatosan szorongó állapot fizikai tüneteket okozha,t és még komoly betegségek kialakulásában is szerepet játszhat.

A szorongásos állapot súlyosabb formát is ölthet, ami már komoly tüneteket idézhet elő. Ilyen lehet a heves szívdobogás, a szédülés, az izzadás és a légzési nehézség. Aki súlyosan szorong, gyakran érezheti úgy, hogy képtelen irányítani a saját életét, nem tud nyilvános helyen megjelenni, fellazulnak, sőt meg is szűnhetnek a társadalmi kapcsolatai, és még súlyos egészségkárosodása is lehet.

Vitaminok közül a B-vitamin-komplex nyújthat segítséget a szorongás leküzdésében. Ezek a vitaminok nélkülözhetetlenek az egészségünk fenntartásában, hiszen részt vesznek a neurotranszmitterek termelődésében és a hormonszabályozásban, de még az energiatermelésben is kiemelkedő szerephez jutnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Szorongás akkor is kialakulhat, ha a B-vitaminok szintje alacsony a szervezetben. Ezeket a vitaminokat táplálkozás útján vihetjük be a szervezetünkbe. Azonban vannak olyan élethelyzetek és körülmények, amelyek csökkentik a B-vitaminok szintjét. Ilyen lehet a szorongás, a terhesség, a magas stressz-szint, az alkoholfogyasztás és a testmozgás hiánya. Ha még az étrendünkre sem figyelünk oda, biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb kiürülnek a B-vitamin-raktáraink.

A B-vitamin-komplex azt jelenti, hogy a B-vitamin minden egyes tagja jelen van, vagyis minden vitaminnak megvan a maga szerepe és feladata. A B3-vitamin például az idegrendszer megfelelő működésében játszik szerepet, a B6-vitamin a neurotranszmitterek termelését segíti elő. Ezek a következők: dopamin, szerotonin és noradrenalin. Az egészséges agyműködéshez B9-vitaminra is szükség van, míg a B12-vitamin a vörösvértest termelésében és az egészséges agyműködés fenntartásában vesz részt.

Gyógynövényekkel is leküzdhetjük a szorongást. Ilyen például a golgotavirág. Ez a gyógynövény enyhíteni tudja az izomfeszültséget és védelmet nyújt az agy számára a negatív hatások, például a szorongás és a stressz ellen. A golgotavirág antidepresszáns hatással is rendelkezik, nagyon hatékony álmatlanság ellen, és még a menopauza kellemetlen tüneteinek enyhítését is elősegíti.

  1. idézet a gyogynovenyhatarozo.hu-ról: “vásárlásnál győződjünk meg arról, hogy Passiflora incarnata-t vásároltunk, mert a dísznövényként elterjedt kék golgotavirág jelentős mennyiségű mérgező, cianid vegyületet tartalmaz.”

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük