fbpx

Japán kézrátétel: a reiki

Reiki, a kézrátételes gyógyítás.

Szinte mindenki hallott már róla: van, aki kézrátételes gyógyításként, van, aki univerzális energiával gyógyításként, és van, aki a lényegét is ismeri. Szokták „ősi japán” jelzővel illetni a reikit, de a valóság az, hogy még nincs százéves sem ez a gyógymód.

Uszui Mikao japán szerzetes tett szert először arra a képességre, hogy hozzáférjen a gyógyító energiához és közvetítse azt. Ez 1922-ben történt, több hét meditáció és böjt után. Ezután – azon túl, hogy önmaga és mások kezelésére használta a megszerzett képességét – tizenhat tanítványát képezte mesterré. Közülük – Uszui mester 1926-ban bekövetkezett halála után – Hajasi Csudzsiro volt az, aki először saját iskolát alapított. Hajasi egyik tanítványa, Hawayo Takata vitte nyugatra, az USA-ba a reikit, ahol beavatásokat végzett, egy mesterképzés nála 10 000 dollárba került. Gyakorlatilag Takata és az általa képzett mesterek tartották „életben” a reikit. Érdekes, hogy csak 2000 után kezdték újra Japánban is oktatni.

Hogyan működik?

Testünk energetikai rendszere sérülhet a negatív érzelmek, a stressz és a túlterheltség által. Ha az energiaáramlás a csakrák, szervek között sérült, blokkolt, akkor az immunrendszer is gyengül, ami már a betegségek fizikai tüneteinek megjelenéséhez vezet. A reiki kezelés az energiaáramlás blokkolását szünteti meg, ezzel támogatva a szervezet természetes öngyógyító képességét. Ezzel együtt a méreganyagok eltávolításában is segít. (Sok reiki mester a kezelések időtartamára „megtiltja” a toxikus hatású ételek, italok fogyasztását és a dohányzást, javasolja a tiszta víz ivását, a húsmentes étkezést, a salátákat – egyszóval az egészséges táplálkozást.) A modern orvoslásnak a tünetek megszüntetése a célja, a reiki viszont már akkor is segít, amikor még nincsenek fizikai tünetek.

adrotate banner=”1″]

Hinni vagy nem hinni – ez itt a kérdés!

Nagyon egyszerű a válasz: nem hinni! E sorok írója is tapasztalta már, hogy ez nem hit kérdése: a reikire az állatok és a növények is pozitívan reagálnak. Jó példa erre az azonos időben, azonos tőről vágott virág esete: a kezelt virág jóval tovább friss marad, mint a nem kezelt. Valószínűsíthető, hogy a virág nem hitt a reikiben :-).

Mire jó?

„Természetesen” a törvény és az orvostudomány szerint a reiki nem minősül gyógyításnak, így jogilag „közérzetjavító tevékenységnek” minősül. Negatív mellékhatásai nincsenek, így jól alkalmazható rendszeres kezeléssel egészségmegőrzés céljából, a gyógyulás felgyorsítására, stresszoldásra, fájdalomcsillapításra. Hatékony kiegészítője az orvosi kezeléseknek, segíti a méregtelenítő folyamatokat.

Nem csak reiki mester kezelhet, hiszen bárkinek lehetősége van elvégezni a képzést Magyarországon is – így saját magunkat is gyógyíthatjuk ezzel a módszerrel.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük