fbpx

Gyógyáramlatok – gyógyítás a saját kezünkkel

A Jin Shin Jyutsu-féle gyógyáramlat egyik legegyszerűbb gyakorlata: egyik ujjunkat lazán körülfogjuk a másik kezünk ujjaival.

A Jin Shin Jyutsu egy japán gyógyművészet, melyet gyógyáramlatnak is neveznek. Az ember a kezét a test bizonyos energiapontjaira helyezi azzal a céllal, hogy oldja az energiablokádokat. A Jin Shin Jyutsu gyógyáramlataival aktiváljuk a szervezet öngyógyító erőit, és saját magunkat ajándékozhatjuk meg – minden nap és bárhol – a jó közérzettel és a jobb egészséggel. A Jin Dhin Jyutsu könnyen megtanulható, és gyerekek is alkalmazhatják.

Fájdalom vagy rosszullét esetén a kezünket teljesen automatikusan nemcsak a megfelelő helyre, hanem a test fontos energiapontjaira is helyezzük. Ez a kézrátétel – célzottan a Jin Shin Jyutsu formájában alkalmazva – harmonizálja a szervezet energiaáramlatait, és oldja az energiablokádokat. A kellemes következmény: több egészség fizikai, szellemi és lelki szinten.

De mi is pontosan a Jin Shin Jyutsu? Mit kell tennünk, hogy élvezhessük gyógyító hatását?

A Jin Shin Jyutsu egyaránt harmonizálja a testet, szellemet és lelket, és ingyenesen alkalmazhatja bárki. Csak a légzésünkre, a kezeinkre és arra a tudásra van szükségünk, hol található a szervezetünk 26 energiapontja. De a konkrét tudás nélkül is, anélkül hogy észrevettük volna, biztosan sokszor helyeztük már kezünket egy vagy több ilyen energiapontra, és ezzel segítettünk magunkon.

A kisgyermekek például szopják a hüvelykujjukat, hogy megnyugodjanak. Az iskolások gyakran megtámasztják fejüket a kezükkel, és ezzel automatikusan pontosan azokat az energiapontokat tartják, amelyek a koncentrációs képességet és a gondolkodást támogatják. A várandós nők gyakran támasztják kezüket csípőmagasságban a hátukra, és ezzel több életerőre tesznek szert, súlyt vesznek le a hátukról, és így öntudatlanul megszabadítják magukat a hátpanaszoktól.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Jin Shin Jyutsu – a legegyszerűbb változat

A japán gyógyművészet legegyszerűbb alkalmazási lehetősége, ha egyik ujjunkat lazán körülfogjuk a másik kezünk ujjaival. A 10 ujjunk mindegyike 14 400 testi funkcióval van összekötve. Minden egyes ujjunk energetizálása tisztítja és erősíti ezért az egész szervezetet, és ellazítja, valamint harmonizálja gondolkodásunkat. Gondolataink döntő szerepet játszanak a testi jó közérzetünk szempontjából. A tévé előtt ülve, buszozás közben, vagy autóban utasként mind a 10 ujjunkat tarthatjuk ezen a módon egymás után néhány percig.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük