Reiki kezelés kézrátétellel, a kezelt személy mellett aromaterápiás gyertyák.

A reikit leegyszerűsítve kézrátételként értelmezhetjük. Mögötte egy olyan filozófia áll, amelynek célja a teljes, tehát testi és szellemi gyógyítás. A reiki, az univerzális energia egy formája, a kezelés során serkenti az öngyógyító erőket.

Mi is az a reiki?

A reiki, a kézrátételes gyógyítás egyik ága, az energetikai gyógymódokhoz tartozik. Ez az alternatív gyógymód, valamint a reiki fogalma is Japánból származik. A buddhista tudós, Dr. Mikao Usui itt próbált meg a 20. század kezdetén egy természetes gyógymódot találni a testnek, szellemnek és léleknek. A reiki fogalma a „rei” (kozmosz, univerzum, lélek) és a „ki” (az energia, amely az embert életben tartja) szavakból tevődik össze, a reiki fogalmát tehát úgy fordíthatjuk, mint „univerzális életenergia”.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A reiki kezelés

Egy reiki kezeléshez nem sok mindenre van szükség. Egy szék vagy egy kényelmes fekvőhely (matrac, masszázságy stb.) a kezelendő személynek, és egy másik szék vagy párna a kezelést végzőnek teljesen elegendő. Hogyan zajlik a kezelés? A kezelt személy egyenesen ül a széken, vagy ellazulva fekszik a matracon. A kezelést végző először belsőleg ráhangolódik a reiki átadására, ezután a tenyerét különböző pozíciókban a páciensre helyezi, vagy a kezelendő területek fölé tartja.

A teljes test kezeléséhez a terapeuta többnyire egy bizonyos sorrendben halad: a fejnél kezdi, aztán a törzs és a lábak elülső oldalát kezeli, majd a hátat és a láb hátulsó részét. Mindegyik pozíció 3-5 percig tart. A kezelés általában azzal fejeződik be, hogy a kezelést végző a páciens auráját, vagyis az energiamezőjét, a fejétől a talpáig átsimítja.

A kezelő és a kezelt személy tapasztalatától és érzékenységétől függően a reiki energia különbözőképpen érzékelhető. A páciensek gyakran éreznek kellemes melegséget (akkor is, ha a kezelést végző keze hideg), vagy enyhe bizsergést.

Ehhez a cikkhez 6 hozzászólás

 1. Szűcs Mihályné

  Én 15 éve Reiki tanár vagyok. Sok csodáról számolhatok be, de vannak sajnos szkeptikus emberek sokan- mert tulajdonképpen mi csak csatornái vagyunk ennek az energiának és a legfőbb a beteg elfogadásán és hitén mulik. Tehát mi nem gyógyitunk, csak energiát közvetitünk és annak befogadása a másik emberen mulik Mindenkinek jólenne megtapasztalni és csak azután véleményt mondani róla.Aki hisz benne annak csoda!.

 2. Kovács Zoltán

  Anegetnak szeretnék gratulálni aki ehhez a háttérhez ezt a szinü szöveget választotta .Igy csak erös nagyitoval is kinlodás olvasni…!!!
  Ami a cikkhez tartozik a Reiki müködik ezt megtapasztaltam magam is azért erössége függ a kezelötöl is itt is vannak tehetségesebbek is akár más
  -szakmákban-is tudjuk.

 3. Kedves alternatív gyógyítók! Sokat hallottam a reikiről, szeretném megkérdezni, ha valaki válaszolna rá, hogy a prananaditól is hasonló csodás eredmények várhatóak, illetve, hogy mi a különbség a két gyógymód között, ha van egyáltalán.
  Előre is köszönöm. Mária

 4. A Reiki egy kézrátételes gyógymód és önfejlesztő módszer. Japánból ered, mely az 1980-as évektől kezd igen népszerűvé válni a világon annak egyszerűsége és sokszínű használati lehetősége miatt. A Reiki egy kiváló eszköz arra, hogy megteremtsed a testi-lelki egyensúlyt. Éppúgy alkalmazható megelőzésre, mint akut és krónikus tünetek kezelésére, fizikai vagy lelki eredetű problémák kezelésére. Nagyszerű módszer a belső harmónia megteremtésére és folyamatos fenntartására.
  Az alapelv mindig ugyanaz: a csatornázott univerzális energia segítségével feloldjuk a testben lévő toxinok, az energetikai blokkokat, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszerét. Eltérően az allopatikus gyógymódoktól, a Reiki energia, mindig a gyökér okot szünteti meg, ugyanakkor nem kell tartanunk a mellékhatásoktól sem, teljesen biztonságosan alkalmazható minden helyzetben. Használatához nincs szükség eszközökre, különleges képességek meglétére, bonyolult tréningekre. Szépsége egyszerűségében rejlik. A Reikit mindenki tudja alkalmazni önmagán és másokon segítve
  A prána gyógyítás technikája
  A prána gyógyítás során – a fizikai test érintése nélkül – pásztázással (az energiatest kézzel történő kitapintásával) megállapíthatók az energiatestben (aurában), az energiaközpontokban (csakrákban), és belső szervekben lévő elváltozások, vagyis a prána hiány vagy a prána felgyülemlés.
  A prána gyógyítás tisztító technikáival – amely általános tisztításból (aura tisztításból), az energiaközpontok és a beteg szervek tisztításából áll – eltávolítjuk a szennyezett, beteg, elhasznált energiákat.Bizonyos esetekben (pl. fájdalmaknál) egy alapos tisztítás azonnali állapotjavulást eredményez.
  Az energetizálás szintén a test érintése nélkül történik úgy, hogy a gyógyító külső forrásból (valamely csakrán keresztül) vesz fel és továbbít nagy mennyiségű prána energiát. Ez egy olyan koncentrált energiaátvitelt jelent, amelynél néhány másodperc is elegendő lehet az energiaközpont vagy beteg testrész feltöltéséhez. Mivel a prána gyógyító nem a saját energiáját használja, ezért naponta akár több beteget is képes kezelni kimerültség nélkül.
  A prána gyógyítás hatásai
  A prána energia gyógyítás segítséget jelent valamennyi fizikai betegség kezelésében, akár önállóan, akár a hagyományos orvoslás kiegészítéseként. Gyorsítja a gyógyulás ütemét, csökkenti vagy kivédi a szövődmények kialakulását, enyhíti az egyéb kezelések (pl. kemoterápia) kedvezőtlen mellékhatásait.

 5. Pingback: Látáserősítés természetesen | Gyógyszer Nélkül

 6. Pingback: Karotinoidok – gyógyhatású zöldségek | Gyógyszer Nélkül

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*