Becsomagolt felvágottakat néz egy hölgy a szupermarketben.

Manapság már mindenre azt mondják, hogy egészségtelen, de amikor úton-útfélen azt halljuk, hogy az eladás érdekében mi mindent megtesznek egyes cégek, vállalatok, akkor bizony nem árt elgondolkodni ezeken a szóbeszédeken.

Például nyáron hogyan marad a boltban sokáig friss egy-egy zöldség vagy gyümölcs? Hozzáértők szerint ha egy szupermarketben látunk egy csomó, ragyogó kinézetű gyümölcsöt, annak az az oka, hogy megpermetezik azokat mindenféle vegyszerrel, hogy jó sokáig frissek maradjanak, és sokáig el lehessen azokat adni. Én rendszerint a fűszernövényekkel járok így. Az üzletben mindig olyan csodaszépek. Hiába kertészkedem nyáron, télen még mindig el szoktam csábulni, amikor meglátok egy pozsgás levelű bazsalikomot, és eszembe jut, hogy a húsételnek milyen karakteres íze lesz a rozmaringtól. Ilyenkor mindig beteszek a kosaramba egy-egy cseréppel ezekből a fűszernövényekből, de néhány nap múlva el is hullajtják a levelüket. Ezért hát el is határoztam, hogy télen is saját magam termesztem meg a fűszernövényeimet magról, így biztos lehetek benne, hogy a talaja semmilyen káros anyaggal nem érintkezett.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A boltokban, nagyobb bevásárlóközpontban rendszerint előre csomagolt termékeket is árulnak. Általában azt írják a csomagolásra, hogy ezek a zöldségek vagy gyümölcsök tiszták, azonban nem árt az óvatosság, nem árt, ha étkezés előtt ismét megmossa ezeket a termékeket.

A déli országokból származó gyümölcsök héját nem szabad megenni. Ezeket a gyümölcsöket is különféle peszticidekkel kezelik, hogy ne csak kibírják a hosszú utazást, hanem még itthon is jó sokáig frissek maradjanak. Ha eddig felhasználta a citrom vagy a narancs héját, jól teszi, ha ezek után a szemetesbe dobja azokat.

Ha bioterméket szeretne vásárolni, mindig bizonyosodjon meg arról, hogy az valóban bio, mivel sok esetben derül ki az, hogy az adott gyümölcsöket és zöldségeket is ugyanúgy vegyszerrel kezelték, csak kicsit drágábban adják a piacon.

A boltokban a régebbi lejárati dátummal ellátott termékek kerülnek a polcok hátuljára, míg azok, amelyek egy-két napon belül le fognak járni, előre kerülnek. Jól teszi, ha mindig megnézi az adott termék lejárati dátumát, és nem otthon érik a kellemetlen meglepetések ezzel kapcsolatban.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. Haeffler András

    Az előre csomagolt felvágottak, húskészítmények a zsugorfólia alatt valamilyen, a romlást fékező védőgázban vannak, Ez állítólag káros. Igaz a hír?

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*