fbpx

Glutationszint emelése autoimmun betegségnél

Különféle formájú és méretű sejtek a véráramban.

Manapság egyre több ember szenved valamilyen autoimmun betegségben, például szklerózis multiplexben, lupuszban, reumatoid arthritiszben vagy gyulladásos bélbetegségben. Az autoimmun betegségek előfordulása riasztó módon emelkedett az elmúlt évtizedekben. Négyszer annyi fiatal rendelkezik például lisztérzékenységgel, mint az ’50-es években.

Hagyományosan nem létezik gyógymód az autoimmun betegségekre, és a tünetek kezelésére szánt gyógyszerek – mint például a nemszteroid gyulladáscsökkentők és az immunszuppresszív szerek – sajnos sokszor nemkívánatos mellékhatásokat idézhetnek elő.

Számos szakértő úgy véli, hogy a glutation – egy betegségeket gátló antioxidáns – kulcsfontosságú szerepet tölthet be több mint 100 autoimmun betegségben.

Az autoimmun betegség akkor jelentkezik, amikor az immunrendszer tévesen támadja a szervezet saját sejtjeit és szöveteit, ezzel gyulladást generál, mellyel a szervek és szövetek károsodását okozza.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az autoimmun betegségek kiváltó oka még ma sem teljesen egyértelmű, azonban sok tudós úgy véli, hogy lehet alapja annak, hogy az úgynevezett szivárgó bél okozza. Mit is jelent ez? A szivárgó bél lehetővé teszi a toxinok, az antigének és a baktériumok bejutását a véráramba, ezzel akut gyulladást okozva, és ez autoimmun reakciókat vált ki.

Szivárgóbél-szindrómát okozhat a szellemi és érzelmi stressz, a környezeti toxinoknak való kitettség, az emésztőrendszer bakteriális egyensúlyának zavarai, a finomított cukor, a génmódosított élelmiszerek, és egyéb, gyulladást generáló ételek.

A szivárgó bél indikátorai közé tartoznak a hasmenés, a fekélyek, a gyulladásos bélbetegségek, az allergia, a krónikusfáradtság-szindróma, a súlygyarapodás és az elhízás.

A gyulladás és a sejtek oxidatív károsodásnak ellenőrzése mellett a glutation segít a májnak a méregtelenítésben és a káros anyagok eltávolításában.

A glutation hatásának helyreállítása kiemelkedő fontosságú az egészség és a jólét szempontjából. De ez csak a megfelelő glutation-újrahasznosítás révén valósítható meg, amely így segít megvédeni a mitokondriumokat a sejtekben, elősegíti a szövetek helyreállítását és fokozza az immunrendszert. A gyulladás és az oxidatív károsodás csökkentése mellett a glutation hatására csökkenhet az autoimmun reaktivitás, ezzel hozzájárulva az ételérzékenység, az allergia, illetve más betegségek visszaszorításához.

1 hozzászólás

  1. Primer briliális cirózis autoimun betegségem és zsirmáj.a májon nyirok csomók is
    vannak.Valósznü a nagy foku
    fáradékonyságomat.és a hasi és gyomor hizásomat suly gyarapodásomat ez okozza. Ez még társul jobb oldali izületi izületi fájdalmakkal,. Kérdésem ebből a betegségből meglehet e gyógyulni vagy lelassitani? Miért csak a jobb oldalammal van baj?

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.