fbpx

Hogyan adjunk plusz tíz évet az életünkhöz?

Egészséges életmód feltételei: sok zöldség és gyümölcs, sport szeretete.

Azt mindenki tudja, hogy az egészséges zsírok szükségesek, viszont a telített zsírok nagyrészt gyulladáskeltők. Vannak olyan táplálkozási szokások, amelyek követése elősegíti, hogy akár tíz évvel is meghosszabbodjon az életünk. Ehhez csak néhány lépést kell követnünk az étkezéseink során.

Már régóta köztudott, hogy a feldolgozott élelmiszerektől mentes, a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag táplálkozás a megnövekedett élettartamhoz kapcsolódik. Például a mediterrán étrend sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, nem beszélve az egészséges zsírokról, amelyek csökkentik a szívbetegség kialakulásának a kockázatát, ami az egyik vezető halálok világszerte.

A kevés tápértékkel rendelkező feldolgozott élelmiszerek gyulladáshoz vezetnek, ami a legtöbb betegség gyökere. És ha nem adunk meg a szervezetünknek minden olyan vitamint és ásványi anyagot, amelyekre a legjobb működéshez szüksége van, akkor táplálkozási hiányosság lép fel, ez elhízáshoz és betegségek kialakulásához vezethet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mindenképpen ragaszkodjon a friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz, az egészséges fehérjékhez, a kiváló minőségű tejtermékekhez, a jó olajokhoz, mint az avokádó- vagy az olívaolaj, a vadon fogott halhoz, a diófélékhez és a magvakhoz, mint a mandula, a chiamag és a lenmag.

Mindannyian tudjuk, hogy a dohányzás szörnyű az egészségünk számára. A dohányzás világszerte az egyik vezető halálok, vagyis a dohányzás okozza a legtöbb betegséget, amelyek pedig elkerülhetők lennének. Elképesztő, hogy a cigaretta letétele után milyen gyorsan csökkennek a dohányzás negatív hatásai.

A testmozgás egészségügyi előnyeit is mindenkinek ismernie kellene. Nemcsak egészséges testsúlyt és jó érzést képes biztosítani, de bebizonyosodott, hogy csökkenti 13 rákos megbetegedés kockázatát és a krónikus betegségek kialakulásának az esélye is kisebb, ha valaki rendszeresen mozog. Ne hagyja ki a rendszerest edzést az életéből, hiszen elősegíti az izomépítést, védelmet nyújt a csontok számára, segít a kalóriaégetésben, mindemellett sok betegségtől megóvhat bennünket.

A mértékletes alkoholfogyasztással nincs semmi probléma. Kutatások igazolják, hogy a vörösborban lévő vegyületek segítenek megvédeni a szívünket és megakadályozhatják az Alzheimer-kór kialakulását.

A magány éppen olyan veszélyes a szívre, mint az elhízás. Tartsa a kapcsolatot a barátaival és a családtagjaival. Egy jó beszélgetés, egy kellemes kikapcsolódás, az együtt töltött idő javítja a mentális és a fizikai egészséget is.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük