Zöld textilszalvétán egy csokor aranyvessző spárgával átkötve, mellette kés és spárga.

Az aranygyökér (Rhodiola rosea) hosszú élettartamot képes biztosítani azáltal, hogy megerősíti az immunrendszerünket. Ez a gyógynövény egy adaptogén gyógynövény, amelynek számtalan gyógyító tulajdonsága létezik. Ez a gyógynövény segítséget nyújt például, hogy az emberi szervezet hatékonyan reagáljon a stresszre.

Mi, emberek szeretnénk késleltetni az öregedési folyamatokat. Az aranygyökér ebben a segítségünkre lehet, hiszen az emberi sejteket védelmezi az oxidációtól és az idő előtti öregedéstől. A gyógynövényben lévő salidroside nevű vegyületek felelősek ezekért az öregedésgátló mechanizmusokért. Erről a vegyületről az is bebizonyosodott, hogy egészségessé teszi a bőrsejteket, így szépítve meg a bőrünket.

Ahogy öregszünk, úgy az immunrendszerünk is hanyatlani kezd. Ezt nevezik az immunrendszer elöregedésének. Ez azonban megnehezíti, hogy testünk védelmi vonala megvédjen bennünket a különféle kórokozóktól. Az aranygyökér azonban képes az immunrendszerünket megerősíteni, így az hatékonyan képes megküzdeni a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az aranygyökér az idegrendszert is megnyugtatja, merthogy a stresszhormon, azaz a kortizol szintjét is csökkenteni tudja. A gyógynövény az endokrinrendszert is megtámogatja, amely közvetlenül kapcsolódik az immunrendszerünkhöz.

Az adaptogén gyógynövények segítenek a szervezetnek a fáradtságot is leküzdeni. Az aranygyökér segít a feszültség oldásában és megnöveli az állóképességet. Különösen azoknak ajánlott ez a gyógynövény, akik fizikailag aktív életet élnek.

Az aranygyökér tehát segítséget nyújt a mentális és a fizikai stressz leküzdésében. Tanulmányok igazolják, hogy a gyógynövény sikeresen csökkenti a szorongást és depressziót, mégpedig a hangulatot szabályozó neurotranszmitterek segítségével.

Az aranygyökér a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében és normális működésében is szerepet játszik, illetve szerepe van a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátottságában is. Emellett védelmet élvezhetünk általa a stresszel szemben, és segít egyensúlyban tartani a testet.

Az aranygyökér – amelyet rózsagyökérnek is neveznek – antioxidáns hatásokkal rendelkezik, vagyis eredményesen gátolja a szervezetben az oxidatív folyamatokat, védelmezi a sejteket és elősegíti azok optimális működését.

A gyógynövény a szexuális funkciók harmonizálásában is részt vesz, illetve szerepe van a vércukor szabályozásában, továbbá májvédő hatása is elismert. Ez a gyógynövény alkalmas az időskorral járó rendellenességek és betegségek megelőzésében.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*