fbpx

7 dolog az otthonában, amely pajzsmirigyproblémát okozhat

Pajzsmirigy ábrázolása női testen egy sematikus ábrán.

Manapság egyre többen szenvednek valamilyen pajzsmirigybetegségben. Sokan nem is tudnak róla, hogy betegek, csak valamilyen rutinvizsgálat során derül fény a betegség meglétére. Mások érzik, hogy valami nagyon nem úgy működik, ahogy kellene, és már csak akkor kerülnek orvoshoz, amikor a tünetek miatt képtelenek a korábbi életvitelt folytatni. Megint mások semmiféle tünettől nem szenvednek, csak egy egyszerű vérvétel derít fényt a meglévő betegségre.

A háztartásunkban lehetnek olyan anyagok, amelyek fokozhatják, elősegíthetik a pajzsmirigybetegség kialakulását. Ilyen lehet a fogselyem. Egyes gyártók olyan vegyi anyagokat adhatnak a fogselyemhez, ami elősegíti, hogy az könnyebben csússzon a fogaink között.

A pizzadobozok és a gyorséttermi edények is tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek megakadályozzák, hogy az adott zsíros étel kifolyjon az adott dobozból. Ezek az anyagok is károsak lehetnek az egészségre, így jobban teszi, ha mellőzi az ilyen gyorséttermi ételek fogyasztását, és az otthonában saját maga főz.

Sokan szeretünk egy jó film közben pattogatott kukoricát ropogtatni, de sajnos a popcornos zacskók is tartalmazhatnak olyan vegyi anyagokat, amelyek nem engedik, hogy az olaj kiszivárogjon a zacskóból, miközben a mikrohullámú sütőben előkészítjük azt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Még a kárpitokat és a bútorokat is bevonhatják egészségre káros anyagokkal, amelyek folttaszító hatással bírnak. Lehet, hogy ezzel sokáig megóvhatjuk szőnyegeink és bútoraink szépségét, de milyen áron?

Bizonyára evett már olyan étkezdében, ahol papírtányéron szervírozták az ételt. Mint gondol, miért nem ázik el a rárakott ételtől egy ilyen papírtányér egy-két perc alatt? Természetesen attól az anyagtól, amellyel ezt a tányért bevonják. Azonban ez nem olyan biztos, hogy nem tesz kárt az egészségünkben.

A kozmetikai szerekben számtalan olyan anyag lehet, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki, amelyek előbb-utóbb többek között pajzsmirigybetegséget is okozhatnak. Ma már az interneten lehet ellenőrizni egyes termékek összetevőinek listáját. Ha valamelyik termék olyan összetevőt tartalmaz, amely ártalmas az egészségre, ne használja. Helyette válasszon natúrvagy bioterméket, amelytől nem kell rettegnie, hogy megbetegíti.

A tisztítószerek olyan erős vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek szintén felelőssé tehetők a pajzsmirigybetegségek kialakulásáért. Használjon ezek helyett citromsavat, ecetet, szódabikarbónát és illóolajokat. A grépfrútcsepp például egy nagyszerű fertőtlenítőszer, amelyet vízzel hígítva használhatunk konyhai pultok és fürdőszoba fertőtlenítésére és még a padló felmosására is.

  1. vitéz Balogh Imre

    Pajzsmirigy problémám van, túlmüködik. Többfajta gyógyszert szedek magasvérnyomásra Lercatont ettől a gyogyszer bevétel után, csomot érzek, és a torkomban és slájmosodok. Szedek még vérhígitót és gyomorvédőt. Most voltam újból vér vizsgálaton, nem mutatott ki rend elleneséget a lelet.Januárban az ultrahang jobboldali göbböket mutatott, kezelő szakorvosom nem írt semmijen gyógyszert. Teázom galajteát fogyasztok. Véleményt kérek. Üdvözlettel

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük