Autoimmun betegség sejtjei kinagyítva.

Egyes hozzáértők szerint a fogtömések – kiváltképp az amalgámtömések – sok betegség okozói lehetnek. Ilyen lehet az autoimmun betegség, a szájüregi elváltozások, de még a meddőségnek is lehet oka a nem megfelelően megválasztott fogtömés.

A fogászati anyagok széles skálán mozognak. Ezek közé az anyagok közé sorolható a vas, az arany, a palládium, a higany, az ezüst, a nikkel, a kobalt vagy a titán. Ezek az anyagok azonban különféle betegségeket generálhatnak az emberi szervezetben. A kutatók a legveszélyesebbnek az amalgám töméseket tartják, ugyanis ez az anyag fémes ízt okozhat a szájban, de irritációt és allergiát is generálhat, sőt a szájüregben más elváltozásokat is okozhat.

A legtöbb autoimmunbetegség valamilyen gyulladás miatt alakul ki. A gyulladást öt más tényező is okozhatja. Például a diéta, a szivárgóbél-szindróma, a toxinok, a fertőzések és a stressz. Az étrend megváltoztatása és a bélrendszer meggyógyítása az egészségügyi problémák megszűnéséhez vezethet. De nemcsak a bélrendszeren keresztül juthatnak el a toxinok és a nehézfémek a véráramba, hanem a szájüregen keresztül is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha valakinek valamilyen autoimmun vagy más krónikus betegsége van, akkor érzékeny lehet bizonyos ételekre, de a fogászatban használt speciális anyagokra is. A hidak például rozsdamentes acélból készülnek, amely nikkelt tartalmaznak, ez pedig egy ismert allergén, amely szintén aktiválja az immunrendszert.

Az amalgám tömések réz, higany és ezüst keverékével készülnek. A higany hihetetlenül mérgező, és a higanynak való kitettség óriási egészségügyi következményekkel járhat, beleértve a neurológiai tüneteket, az izomgyengeséget és a látásromlást.

A fibromyalgia, a lupus, a krónikus autoimmun pajzsmirigybetegség, az ízületi gyulladás esetén az immunrendszer önmaga ellen dolgozik, vagyis támadás indít a saját sejtjei ellen, hiszen nem ismeri azokat fel. Azonban immunrendszerünket még jobban leterhelhetjük, ha a fogorvosunk olyan fogtömést használ, amelyet nem tolerál a szervezetünk. A stressz még inkább összezavarja az immunrendszert, és az sem mindegy, milyen táplálékokat veszünk magunkhoz. Egyeseknél például a glutén okoz autoimmun betegséget.

Ha valamilyen autoimmun betegségben szenved, mindenképpen tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az immunrendszere ne szenvedjen további zavarokat és károsodásokat, hanem helyreálljon annak működése.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*