Eltömődött vérerek sematikus ábrája.

A szív- és érrendszeri betegségeket nagyon komolyan kell venni, hiszen ezek a kezeletlen betegségek akár halálhoz is vezethetnek. Az egyik ilyen rizikótényező lehet, ha az artériák eltömődnek.

A szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében a legfontosabb a korai felismerés. A szívroham és a stroke megelőzését kell szem előtt tartani, így nagyon szigorúan be kell tartani az orvos által előírt terápiát, de az életmódválás is nagyon fontos a betegségek kialakulása ellen, illetve a már kialakult betegség súlyosbodásának elkerülése érdekében.

Ha egy férfinak gondjai vannak az ágyban, vagyis merevedési zavarral küzd, akkor gondolni kell arra, hogy az artériák nem működnek megfelelően. Nagyon sok férfi küzd ilyen problémával, de nem mernek orvoshoz fordulni, pedig a merevedési gondok csak a betegség kezdetet jelentik. Ha a szív- és érrendszeri problémákat nem kezelik, akár 5 éven belül halálhoz is vezethet ez az „egyszerűnek” látszó egészségügyi gond.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Még a kopaszság, a kopaszodás is jelezheti, hogy eltömődtek az artériák. Egy tanulmány arról számolt be 7000 férfit vizsgálva, hogy a közepesen súlyos kopaszság mintegy megduplázza a szív- és érrendszeri betegség és az ezekből a betegségekből bekövetkezett halál kockázatát. És ez nemcsak a férfiakra, hanem a nőkre is ugyanúgy érvényes, ezért nem szabad félvállról venni, ha napról napra egyre több hajszál marad a fésűben.

Egy meglepő megállapítást tettek közé a közelmúltban. Mégpedig azt, hogy a ráncos fülcimpa is előre jelezheti az artériát érintő betegségeket. A fül gyűrődései ugyanis rossz vérkeringésre utalhatnak, és ebben az esetben a szív artériái sem biztos, hogy egészségesen, jól működnek. Eddig az öregedési folyamatoknak és a dohányzásnak tudták be, ha valakinek ráncosodni kezdett a füle, de bizony szív- és érrendszeri problémákat is jelezhet.

A séta közben jelentkező lábszárfájdalom is jelezheti, ha gond van az artériákkal. Az érelmeszesedés legfőképpen a dohányos emberek betegsége. A rossz vérkeringés, a rossz véráramlás kimutatására alkalmas az úgynevezett doppler vizsgálat, amivel könnyedén megállapítható, ha valakinek baj van a keringésével. A kezelés megkezdése elengedhetetlen, hiszen nagyon sok komoly betegséget lehet elkerülni azzal, ha a betegség időben felismerésre kerül.

Ehhez a cikkhez 5 hozzászólás

 1. Mihalyfi Istvân

  Tiszteletem! Mi az ami az eltømōdött ereket kitakaritja? Üdv : Istvãn

  • Ilyés Ferencné

   A sós vizes infúziós ér rendszer átmosása,természetesen kórházban.Legalábbis egy 86 éves ismerősömnek így,oldották meg Ő mondta.
   A méregtelenítés is segíthet,gondolom,de a koleszterin csökkentés is fontos az erek tisztításában.Jól gondolom?

 2. Bánszky Miklós

  Melyik vagy mely gyógynövény a hatásos értakarito?

 3. Omega 3

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*