fbpx

Ananász és bromelain. Milyen egészségügyi előnyeik vannak?

Egy zöldségesnél egy mosolygós kislány két ananászt tart a kezében.

A bromelain nem más, mint egy enzim, amely a fehérjék emésztésében lehet nagy segítségünkre. Az ananász minden egyes részében megtalálható és nagyon sok egészségügyi előnye létezik. A bromelain rendszeres fogyasztásával orvosolhatjuk a székrekedést, hatására csökkenhet az emberi szervezetben a gyulladás, illetve az emésztésünket is javíthatjuk a segítségével.

A bromelain nemcsak a gyulladást, hanem a kialakult duzzanatot is csökkenti, éppen ezért nagyon hasznos lehet az ízületi gyulladás természetes kezelésében. Emellett abban az esetben is nagy hasznunkra lehet, ha égési sérülést szenvedtünk, hiszen ekkor is gyulladás keletkezhet a bőrben.

Mivel a bromelain kiemelkedő gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, így nagyon hasznos lehet az osteoarthritis kezelésében. A kutatások azt mutatják, hogy jó eredményeket érhetünk el vele a váll- és a térdízület betegségei esetén.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A bromelain egyes szív- és érrendszeri betegség esetén is nagyon hasznos lehet, de a magas vérnyomás és a perifériás artériás betegség kezelésében is hasznunkra válhat. Mivel a bromelainnak kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása, így asztma illetve allergiás légúti betegségek esetén is enyhülést hozhat.

A gyulladásos bélbetegség többek között azért is olyan veszélyes, mert fekélyek alakulnak ki a bélrendszerben. Az állatkísérletek nagyon biztatóak ezen a téren, mivel a bromelainnal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkentheti ezeknek a fekélyeknek a kialakulását.

A kutatási eredmények arra mutatnak rá, hogy ez a vegyület rákellenes hatásokkal is rendelkezik, mindemellett segít az immunrendszer megerősítésében, ilyen módon a szervezet sokkal hatékonyabban képes megküzdeni a különféle fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

A fogyás nem mindig könnyű és egyszerű feladat. Bizonyára találkozott már olyan természetes fogyasztószerrel, amely bromelaint tartalmazott. Nem véletlenül, hiszen ez a vegyület segítheti a zsíremésztést és ennek következtében a testsúlycsökkenést és az ideális testsúlyunkat is gyorsabban, könnyebben elérhetjük.

A bromelaint nagy mennyiségben nem ajánlatos fogyasztani, ugyanis gyomorpanaszokat, megemelkedett pulzusszámot és menstruációs görcsöket is okozhat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük