Bőrhibák kiemelve egy női arcon.

Bőrünk folyamatosan változik. Legfőképpen a kor előrehaladtával fedezünk fel az arcunkon vagy egyéb testrészeinken kisebb-nagyobb változásokat, amelyek egyes esetekben rémülettel is eltölthetnek bennünket. Ha valami olyan bőrhibát tapasztal, ami korábban nem volt ott, vagy egy anyajegye kezdte a színét és a méretét változtatni, feltétlenül keresse fel a bőrgyógyászát, mert akár komoly probléma is állhat a bőrváltozás hátterében. Ha valami nagyon nem olyan, mint amilyen régen volt, ne törődjön bele, hanem nyomozza ki, hogy mi lehet az oka a változásnak, így Ön is megnyugszik, hogy nincs semmilyen komoly betegsége és nem ezen fog agyalni folyton.

Terhesség alatt gyakran jelennek meg sötétebb foltok az arcon, különösen a szemek és az ajkak környékén. Ez veszélyes? Nem, egyáltalán nem kell ezektől megijedni, hiszen a foltok megjelenése a hormonváltozások következtében alakul ki, amely a szülést követően magától eltűnik.

Mit lehet tenni, ha valaki alapvetően zsíros arcbőrrel rendelkezik, viszont az arcán több száraz folt is megjelenik? A legjobb ilyenkor valamilyen antibakteriális krémet használni, amely hatékonyan szünteti meg a száraz foltokat, mindeközben a bőrt is megnyugtatja és hidratálja.

Miért ráncosodik a nyakunk? A kor előrehaladtával nem csupán az arcunkon, de a nyakunkon és a dekoltázsunkon is megjelennek a kisebb-nagyobb ráncok, éppen ezért ezekre a testrészeinkre is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Ugyanolyan ápolásban és kényeztetésben kell a nyakunkat és a dekoltázsunkat is részesíteni, mint az arcbőrünket, vagyis alaposan meg kell tisztítani, hámlasztani kell és természetesen a hidratáló kezelésekről sem szabad elfeledkezni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Normális, hogy a hátunkon pattanások nőnek? Igen, ez teljesen természetes, hiszen ez egy nehezen elérhető hely, ami hajlamos lehet a pattanásokra. Fürdésnél használjon luffa szivacsot, hogy eltávolítsa a hámló, száraz bőrfelületet. Ha makacsabb pattanásai vannak, próbálja ki az agyagos pakolást vagy maszkot, amely segít eltávolítani a szennyeződéseket, így a pattanások is hamarosan eltűnnek.

Sötét karikák vannak a szemem alatt. Aggódnom kell emiatt? És hogyan szabadulhatnék meg ezektől a sötét foltoktól? A sötét karikákat sok minden okozhatja. Például vérszegénység, a friss levegő hiánya, a rossz emésztés és a fáradtság. De genetikailag is lehet örökölni, ilyenkor sajnos sok mindent nem tehetünk. Egyéb esetekben a nyugodt, mély éjszakai alvás és az alacsony zsír- és magas rosttartalmú táplálkozás sokat segíthet a probléma megszüntetésében. A karikák akkor is megszűnhetnek, ha két teafiltert 5-6 percre a fagyasztóba tesz, majd ezeket a szemei alá helyezi.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*