Schüssler-sók pasztilla formájában, mellettük kamillavirág és egy áttetsző ásványi anyag.

Ki ne szeretne mindig jókedvű, testileg fitt és panaszmentes lenni? A bőr tiszta, a haj csillogó – csak ha az anyagcsere jól működik, és minden testi sejt optimálisan ellátja a feladatát, akkor érezzük magunkat teljesen jól. Az emberi test sok billió sejtből áll. Ezekből épül fel minden szerv, a bőr, a csontok, az erek, az idegek és az izmok. Csak akkor mondhatjuk magunkat egészségesnek, ha minden alkotórész tökéletesen harmonizál egymással. Amint a harmónia zavart szenved, gyorsan csökken az általános ellenálló képesség, az ember hirtelen érzékennyé válik az időjárásra, rosszul alszik, napközben kimerültnek érzi magát, kevésbé teljesítőképes.

A Schüssler-sók serkentik az öngyógyító erőket

Minden testi sejtnek tápanyagokra van szüksége, amelyeket a táplálékkal veszünk magunkhoz. Azonban nem mindig állnak ezek az anyagok a napi táplálkozással kielégítő mértékben rendelkezésre. Ez hosszú távon az egész ásványianyag-háztartás zavarát vonhatja maga után. A tartós eloszlási zavar rossz közérzethez vezet, és növeli a betegségekre való hajlamot. A Schüssler-féle ásványi sók közvetlenül a sejtek ásványianyag-ellátására hatnak, serkentik az öngyógyító erőket, és újra egyensúlyba hozzák a megkevert anyagcserét. 12 különböző só létezik, amelyek mindegyikének különleges hatást tulajdonítanak a speciális testi sejtekre. Így például a Calcium fluoratum a kötőszövet, az ízületek és a bőr sója, a Calcium phosphoricum a fogak és a csontok sója, vagy a Kalium phosphoricum a lélek és az idegrendszer sója.

Dr. Schüssler a tanai kidolgozása során sosem beszélt homeopátiás gyógymódról. A sók előállításánál azonban a potenciálás elvét alkalmazzák, ahogyan az már a homeopátiából ismert, ezért a hatékony anyagoknak csak nagyon kis része van jelen a sókban. A Schüssler-sók rendkívül gyengéden hatnak. Kíméletesen szabályozzák az ásványianyag-háztartást, és ezzel serkentik az öngyógyító erőket.

Ehhez a cikkhez 15 hozzászólás

 1. Kovácsné Harsányi Mária

  Hol kaphatók és milyen módon kell, lehet alkalmazni?

  • Rapp Zsuzsanna

   Szia!
   A legtöbb patikában kaphatóak, de ha nincs éppen, akkor is megrendelik, és másnapra ott van. Szedése biztonságos, nem lehet elrontani. A tünetek alapján eléggé beazonosítható, milyen szer kell, de fontos az arcdiagnosztika. Saját magad is látod, de javaslom, keress szakembert hozzá, aki végzett tanfolyamot.

  • Gyógyszertárba vettem csak nem biztos, hogy a megfelelőt választottam vagy kevés ideig szedtem mert én nem éreztem javulást! A gyógy szerész meg nem nagyon tudott tanácsot adni!

  • Tömör Ágnes

   Kedves Mária!
   A sók a homeopátiás készítményeket forgalmazó gyógyszertárakban kaphatók. AzInterneten megtalálhatók kerületenként a címek.
   Üdvözlettel:T.Ágnes

  • Engem is érdekelne ez a termék. Hol és mennyibe kerül ez a só?

 2. Kisné Sárközi Margo

  A Schüssler féle sókat a gyógyszertárakban lehet kapni.. az alkalmazását elmondják.. a természetgyógyász is ad tanácsot ..mert többféle van.
  A légyege.. javaslat,hogy hogy fémmel ne érintkezzék.. úgy kell bevenni. kb naponta 2×2. Ez apró kicsi bogyó.
  Üzenem: Kovácsné Harsányi Máriának. További jó egészséget!!

  • Simon JÓzsefné

   A Schüsslert nem szabad összetéveszteni a homeopátiás szerekkel. Habár vannak hasonlóságok a hatásmechanizmusukban. Utóbbiak a kis golyócskák. A sók általában tabletta formában kaphatóak, és 12 alapsó létezik. A neten kulcs szavak alapján nagyon sok jó, könnyen érthető tájékoztató anyag elérhető. Saját, pozitív tapasztalataim alapján jó szívvel ajánlom mindenkinek. Nincs hozzászokás, nem kábít, nem károsítja a belső/kiválasztó szerveket. Ha esetleg nem jól választunk, azzal sem lehet bajt okozni. De akkor javulás sem várható.

  • Az apró kicsi bogyó nem Schüssler só. Ezek nagyobbacska tabletták. Nálunk csak orvosok tanulhatják hogyan kell gyógyítani vele.

 3. Fazekas Zsuzsa

  A Schüssler-só tabletták alkalmazása során a homeopátiás alapelveket kell figyelembe venni,mint pl.:mentholos, mentás készítmények(fogkrém, szájvíz, rágó) kerülni kell, mert semlegesheti, mikró vagy mobil telefon közelébe ne kerüljön.Evés előtt vagy után legalább 30 perccel szopogasd el a tablettát, vagy a napi mennyiséget 1/2liternyi ásványvízben feloldva a nap folyamán célszerű elfogyasztani. Alkalmazás ideje általában 30-60 nap. Utána arcdiagnosztikával dönteni, hogy szükséges-e még.

 4. Lisztes Andrea

  Nagyon jó,régóta használom!

 5. Németh Istvánné

  Két hónapja használok három- féle sót,most kellene ujat rendelnem,de szeretnék előtte arcdiagnisztára menni,de nem tudom hol találok jó szakembert.

 6. Nagy Ferencné

  Sokat hallótam shüsler-sók -rol-Szeretném megkérdezni,hogy akinek refrux-és sok gyomorsava van az milyen sót szedhet.És még egy probléma,hajszál ereimben keringési problémám van,igy aztán mindig fázok.Van e valamilyen só fajta ami ezen a két betegségemen segít.Köszönöm

 7. Bakó Istvánné

  Nagyon sokat hallottam ezekről a sókról.
  Szeretném megtudni van-e olyan ami isiászra
  jótékonyan hat. Már hónapok óta kínlódok vele. de
  senki nem tudott érdemlegesen segíteni és bizony
  egyre fogy a türelmem az állandó fájdalom miatt.
  Köszönöm a választ!

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*