fbpx

Élvezetes szabadidős programok télen is

Idős házaspár otthonában tévét néz, közben pattogatott kukoricát eszik.

Az is természetes gyógymódnak számít, ha télen is értelmesen és hasznosan töltjük el a napjainkat, azaz odafigyelünk arra, hogy testileg regenerálódjunk és lelkileg feltöltődjünk, hiszen ezzel is segítjük a szervezetünket a felfrissülésben. A pihenés egyfajta gyógymód a szervezetünk számára. A cikkben bemutatunk néhány kinti és benti szabadidős programot, melyek kellemes kikapcsolódást nyújthatnak, amikor odakint tombol a hideg.

Attól még, hogy tél van, betervezhetünk kisebb túrát, kirándulást. Természetesen lényeges, hogy csúszásmentes bakancsban induljunk el otthonról és rétegesen öltözzünk fel. De nemcsak a meleg napokon lehet kirándulni, hanem télen is, hiszen ilyenkor is csodálatosan szép a természet, izgalmas az erdő, és még az is lehet, hogy madarakat és más állatokat is láthatunk az erdei sétánk során.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha otthon maradunk, sütögethetünk a konyhában. Készítsünk egészséges süteményeket! Ha eddig nem volt ideje különleges recepteket kipróbálni, akkor itt a remek alkalom, hogy kutakodjon kicsit az interneten különleges receptek után és remekeljen a konyhában. Minden hagyományos ételt el lehet készíteni egészséges változatban is, csak egy kis fantázia és kreativitás kell hozzá.

Csinosítsuk ki az otthonunkat! Ha már kivettünk egy szabadnapot, akkor kitakaríthatjuk, feldíszíthetjük a lakásunkat, de kényelmesen, nem kapkodva. Hallgassunk közben zenét, igyunk meg egy-egy csésze kávét vagy gyógyteát munka közben, azaz csak annyit és olyan tempóban dolgozzunk, hogy az ne munkának, hanem egy remek kikapcsolódásnak tűnjön.

Pihenjen, ne csináljon egész nap semmit! Pontosabban olyan dolgokba fogjon, amelyek feltöltik, kikapcsolják és jót tesznek a lelkének. Lehet ez olvasás vagy kötögetés, horgolás, festegetés, bármi, amitől jobban érzi magát. Néha jó kicsit kiszakadni a hétköznapok monotonitásából és olyasmivel foglalkozni, ami nem munka, hanem hobbi, szórakozás.

Milyen jólesik csak hátradőlni a kanapén és filmeket nézni. Miért ne pihenhetnénk néha egy-egy napot? Miért kell állandóan csak a feladatainkon agyalni és azokat végezni? Hogy a lelkiismeretünk megnyugodjon, készítsünk a filmnézéshez egészséges nassolnivalókat, például sült zöldségeket vagy zöldségekből készült chipset.

 

1 hozzászólás

  1. anna hegedus

    koszi nagyon ezt a leirast, csak a kávé függőséget okoz, olyan nehéz leszokni mint az alkoholról.Tiszteletem

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.