fbpx

Év közbeni fogadalmak: egészséget tűzzünk ki magunk elé!

Fiatal házaspár két gyermekükkel a konyhában ebédet főz.

Ki mondta, hogy csak az év utolsó napján tehetünk fogadalmakat? Sokan elkényelmesednek télen, így jó, ha már ősszel megfogadunk magunknak néhány dolgot, hogy ne tavasszal jusson eszünkbe őrült fogyókúrába kezdeni, amikor meglátjuk magunkat a tükörben és legszívesebben sírva fakadnánk, hogy télen mennyi súlyfelesleget szedtünk fel magunkra. Mit lehet év közben megfogadni? Mit is írjunk fel arra a bizonyos listára? Mutatunk néhány ötletet.

Télen kicsit több szabadidővel rendelkezünk és esténként több időnk van önmagunkkal vagy a hobbinkkal foglalkozni. Ha szeretünk olvasni, akkor határozzuk el, hogy a hideg hónapokban mennyi könyvet fogunk elolvasni, és tartsuk is be a fogadalmunkat. Nyáron is olvashatunk persze, de ilyenkor valahogy a több szabadidős program miatt még kevesebb időnk marad, hogy belemerüljünk egy-egy könyvbe.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Iratkozzunk be egy tanfolyamra. Ha régóta szeretett volna belevágni valami újba, mi tarthatná vissza, vágjon bele például kézműves vagy főzőtanfolyamba. Itt az ideje megvalósítani az álmait. A főzőtanfolyamok közül választhat olyan kurzust is, ahol az egészséges ételek elkészítése kerül előtérbe, így ezeket Ön is meg tudja majd főzni otthon a jövőben. Az egészséges táplálkozás és a testmozgás kombinációja rendkívül pozitívan hat az egészségre.

Spóroljon ahol csak tud. Jó érzés, ha tudunk kicsit takarékoskodni a hideg hónapokban, hiszen ebből a pénzből nyáron elmehetünk néhány napra üdülni vagy felújíthatjuk a tavaszi, nyári ruhatárunkat.

Fogyasszon gyógyteákat, készüljön fel a télre, hiszen fontos, hogy a hideg hónapokra megerősítsük az immunrendszerünket. Ebben az is segíthet, ha az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás mellett immunerősítő gyógyteákat is fogyasztunk. A bíbor kasvirág nemcsak akkor lehet a segítségünkre, ha megbetegedtünk, hanem a megelőzésében is támaszkodhatunk rá.

Ősszel és télen már kigondolhatjuk, hogy hova is fogunk utazni nyáron. Készítsünk részletes tervet, olvassunk utána az adott helynek, ahová megyünk, hogy minél felkészültebbek legyünk a nyaralásra.

Télen hajlamosabbak vagyunk többet aludni és többet enni, miközben a mozgást elhanyagoljuk. Azonban, ha mindig van előttünk egy cél, akkor azt ne odázzuk el, hanem valósítsuk is meg, legyen az bármi is, akár a heti edzések, kirándulások vagy jógázás, menjünk és ne keressünk kifogásokat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük