fbpx

Kezünk titkokról árulkodik

Sok kéz a magasban.

A kezünk titkokat suttog rólunk. A kéz állapota, körmünk, tenyerünk, bőrünk olyan árulkodó jeleket hordoz magában, amely alapján meg lehet állapítani, hogy kinek milyen egészségügyi gondja van.

A kézfogás is árulkodó lehet hozzáértők szerint. Az erős kézfogás azt jelenti, hogy az illetőnek erős a szíve.

Írás közben foghatjuk erősen a tollat, de gyengén is. A kézfejünk feküdhet szorosan a lapon, de csak lazán is. Kutatások szerint, ha nem fogjuk erősen a tollat és a kézfejünk is csak hanyagul fekszik a papírlapon, mintegy húsz százalékkal nagyobb az esélyünk a korai halálozásra, de azt is jelzi, hogy hajlamosabbak vagyunk a rákos megbetegedésre, a szívbetegségre vagy a légúti betegségekre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A puzzle egy kirakós játék, amikor egy több darabból álló képet kell összeillesztenünk. Nos, nem mindegy, hogy erősen vagy lazán fogjuk az ujjaink közé ezeket a darabkákat. Ha valaki erősebben szorítja ezeket a darabokat, jobb memóriával rendelkezik és a kognitív képességei is jobbak, mint azoknak, akik csak lazán fogják az ujjaik közé a puzzledarabokat.

Az úgynevezett dobverő ujjak súlyos betegséget is jelezhetnek. A körmök és az ujjak kidomborodása azt jelenti, hogy nincs elegendő oxigén a szervezetben. Ezt szokták a tüdőrák egyik vezető tüneteként is leírni.

Ha a köröm színe fehér vagy sárgás, az utalhat bakteriális fertőzésre, de a pajzsmirigybetegség egyik tünete is lehet. Erre utal az is, ha a köröm felszíne nem egyenletes és sima, hanem kissé recés bordák jelennek meg rajta.

Ha valakinek nagyon vékony a körme, akkor lehetséges, hogy vérszegénységben szenved. Vérszegénység akkor alakul ki, ha valakinek csak kevés vas van a szervezetében. A betegség egyik vezető tünete a fáradtság.

Ha a körömben egy sötét csík található, az utalhat egy bőrbetegségre, a melanomára. Ilyenkor egy sötét lineáris vonal jelenik meg a körömben. Az orvos biopsziával állapítja meg, hogy komoly betegségről van-e szó, vagy csak bakteriális körömfertőzésről.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük