fbpx

Természetes megoldások asztmára és más légzőszervi problémákra

Asztmától és más légzőszervi problémáktól szenvedő fiatal nő kezét a mellkasára helyezik, nehezen veszi a levegőt.

Sokan szenvednek valamilyen légzőszervi betegségben, asztmában. Az immunrendszer gyengesége, illetve a nem megfelelő működése is okozhat asztmatikus tüneteket, de más tényezők is szerepet játszanak a kialakulásában.

Mi okozhat még asztmás megbetegedést? Például olyan környezeti tényezők, mint a pollen, a légszennyezettség vagy a szálló por. Az asztma kialakulásáért felelőssé tehetők egyes táplálékok is, mint például a tejtermékek, az adalékanyagok, a tartósítószerek és a cukor. Sokan nem is gondolnánk, de még a stressz is közre játszhat.

Az asztmát természetes módszerekkel is „gyógyíthatjuk”, hiszen ilyenkor nem egy kifejezett tüdőbetegséggel van dolgunk, ezért más tényezők kiiktatásával, az életmód megváltoztatásával is sokat tehetünk a tünetek csökkentése érdekében. Segíthet a diéta is, hiszen ezzel helyreállítjuk a bélflóra egészségét, ami pedig az immunrendszer megerősítése szempontjából hasznos. Az asztma kiváltó oka gyakran étel-intolerancia vagy élelmiszer-allergia, így sokat tehetünk a betegség megszüntetéséért, ha kiiktatjuk azokat az ételeket és italokat, amelyek asztmatikus tüneteket okoznak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az asztma tüneteinek csökkentésében kiemelkedő szerepe van az omega-6 zsírban gazdag táplálékok kiiktatásának, hiszen gyulladást és asztmát is okozhatnak. Ezzel szemben az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékok nagyon hatékonyak lehetnek a tünetek csillapításában.

A D-vitamin-hiány és az asztmatikus tünetek felerősödése között szintén erős kapcsolat van. Ennek a vitaminnak a hiánya és a nem megfelelő étrend nagyon rossz kombináció, hiszen nagy mértékben felelőssé tehetők az asztmatikus tünetek kialakulásáért.

A magnézium csökkentheti az asztmás roham kialakulásának a kockázatát, hiszen ellazítja a légutakban található simaizomszövetet, javítja a tüdő működését és még a stressz kezelésében is segít.

A C-vitamin egy természetes antihisztaminként működik a szervezet számára, amely csökkenti az allergiás reakciók kialakulásának esélyét és a légutak szűkületét. Ma már minden évszakban elérhetők a citrusos gyümölcsök, amelyek tele vannak ezzel az antioxidáns vitaminnal, így jól tesszük, ha rendszeresen fogyasztjuk őket. A C-vitaminnal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy a rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkenthetők az asztma tünetei.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük