fbpx

5 életmódbeli tevékenység, amely megbénítja az immunrendszert

Az immunrendszert megtámadó sejtek, háttérben egy ember kitárt karokkal.

Sok ember immunrendszerét támadhatják meg különféle kórokozók. Ezek az emberek azt gondolhatják, hogy az ő immunrendszerükkel van valami gond, talán gyengébb, mint másoké és ezért betegednek meg olyan könnyedén. Pedig elképzelhető, hogy csak az életmódjukon kellene változtatni és így a betegségek is messzire elkerülnék őket. Most öt olyan tényezőről olvashat, amelyek elősegíthetik a betegségek kialakulását.

A cukor fogyasztása parazitákat táplál a szervezetünkben, amely kimeríti a tápanyagraktárainkat, például a C-vitamint, a glutationt vagy a cinket. A cukor elősegíti a kóros szövetek és a rákos sejtek kialakulását is. Például minél nagyobb a keringő vér cukortartalma, annál kevesebb C-vitamin képes hasznosulni a sejtekben.

A minőségi alvás az egyik legfontosabb tápanyag. Minden embernek szüksége van megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra ahhoz, hogy a feladatait optimálisan elvégezhesse. Az alváshiány a testben stresszreakciót okoz, amely megzavarja a normál gyógyulást és a szövetek megfiatalodását. Ha szervezetnek fokozott stresszválaszai vannak, az csökkenti az immunitást és megnöveli a gyulladásos folyamatokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A városi víz rendkívül mérgező az emberi szervezetre és tönkreteszi az immunrendszert. A víz környezeti toxinokkal, például klórral, arzénnel, nehézfémekkel és fluoriddal van tele. A megfelelő vízszűrés elengedhetetlen ezeknek a vegyi anyagoknak az eltávolításához.

Napjaink kilencven százalékát nem a szabadban töltjük, viszont a beltéri szennyező anyagok mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ezek okozzák a krónikus betegségek jelentős hányadát. A beltéri környezetünk akár kétszer-háromszor is mérgezőbb lehet, mint a kültéri környezetünk. Ha kint tartózkodunk, alacsony szintű, természetes kórokozóknak vagyunk kitéve, azonban az immunrendszerünk lassan és finoman alkalmazkodik ezekhez. A friss levegő a napfény és a D3-vitamin előnyeit is kínálja, és ez mind-mind nagyon jót tesz az immunrendszerünknek.

Minden élet vízben kezdődött és még a fejlődő magzatot is víz veszi körül. Sokan válnak dehidratálttá, mert nem isznak elegendő folyadékot. Azonban ez káros az egészségre. Ha a dehidratációs problémák krónikussá válnak, akkor a vizet a szervezet a főbb régiókból vonja el, ez pedig először kellemetlen tüneteket, majd egyre súlyosabb betegségeket generálhat. A dehidratációval kapcsolatos leggyakoribb tünetek és betegségek közé tartozik az allergia, az asztma, a colitis, a székrekedés, az ízületi gyulladás, a migrénes fejfájás vagy a krónikus fájdalom.

1 hozzászólás

  1. A cukorfogyasztás mire vonatkozik szó szerint? A cukorral készült édességekre, mint pl. cukorkák, az édes csokoládé, cukorral készült sütemények, a befőttekre, aszalt gyümölcsökre is?
    A gyümölcsök cukortartalma ártó vagy hasznos?

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.