fbpx

A boldog házasság 4 szokáson is múlhat

Idős pár ül a szabadban egy fonott kanapén összeölelkezve-nevetve.

Minden családban vannak közös rituálék, vannak olyan szokások, amelyek nemcsak kellemes időtöltést ígérnek, de sokkal szorosabbá fűzik a családtagok, a szülők közötti köteléket. Amennyiben a házasfelek tudnak és akarnak is boldogok lenni a házasságban, úgy biztos, hogy a házasságuk is működni fog. Mégis milyen szokások segíthetnek a hosszú házasság megőrzésében? Mutatunk négy olyan szokást, amelyek valóban sokat segíthetnek a boldog kapcsolat megteremtésében és fenntartásában.

Tény, hogy a nők sokkal érzelmesebbek, mint a férfiak. Vannak esetek, amikor a férfiakat kiborítja a túl sok érzelem, azonban a nőknek ahhoz, hogy megfelelően tudjanak működni, nagyon lényeges, hogy ki tudják önteni a szívüket a férjüknek. A kommunikáció nagyon lényeges, de a legfontosabb, hogy a házasfelek odafigyeljenek egymás érzelmi szükségleteire, hiszen csak így lehetnek, csak így maradhatnak igazán boldogok.

Az élet tele van megpróbáltatásokkal, hiszen mindenki, aki dolgozik, nagyon is jól tudja, hogy mennyi nehézség adódhat a munkahelyen, és igazán fárasztó minden egyes nap a maximumot nyújtani. Az életben is vannak olyan megpróbáltatások, problémák, amelyeket meg kell oldani, amelyeken át kell lendülni, de ez csak akkor valósítható meg, ha a humort eszközként használjuk az életünkben, azaz nem mindig csak rágódunk és a gondokon agyalunk, hanem sokat nevetünk, és nem veszünk mindent a szívünkre. Kutatások igazolják, hogy azok a házaspárok, akik sokat nevetnek, sokkal könnyedebben képesek megoldani a problémákat és sokkal hamarabb át tudnak lendülni az élet nehézségein.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Nagyon sokat kell tenni egy jó házasság fenntartásáért. A házasság nem működik önmagától, minden egyes nap tenni kell annak érdekében, hogy boldogok legyünk. Tíz, húsz vagy akár harminc év alatt kiismerjük ugyan a másikat, de nagyon jól tud esni még ennyi idő elteltével is egy bók, egy simogatás, egy csók, egy érintés, egy kedves szó mind a két félnek. Éreztessék hát egymással, hogy fontosak egymásnak, és ne fukarkodjanak a dicséretekkel, a kedves gesztusokkal sem.

Nem lehet mindig csak dolgozni, nem lehet mindig csak komoly dolgokon agyalni. Egy házasság abban az esetben lesz működőképes, ha a felek gyakran töltenek el együtt minőségi időt. Egy wellnesshétvége, egy közös kirándulás, egy séta a természetben, egy közös fürdőzés nagyon jótékonyan hat a lélekre, és ezzel együtt a házasságra is.

 1. Igaz, hogy itt csak 2 dolgot soroltak fel a cimben szereplő 4 helyett. A humort, és az együtt töltött időt. Sajnos egyikben sem volt részem!

   1. Eva Reikli

    Igaz,de valódi szeretet,szerelem kell hozzá, másképp nem megy!!Az én párom minden nap elmondja,milyen szep vagyok,meg ha tudom is,hogy nem igaz,jól esik!!

 2. Kolozs Mariann

  Akarjon tetszeni egymásnak a két ember.. Ne slamposodjanak el a felek. Egymásra odafigyelés, beszélgetés, érdekeljen a másik, legyen külön töltött idő is, hobbi, külön program.
  A háztartás közös legyen, mindenki vegyen részt benne.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük