fbpx

A kézremegés semmi jót nem jelent

Parkinsonos hölgy keze egy őszi asztal fölött.

Bizonyára Ön is látott már olyan személyeket, akiknek remegett a kezük. Ez a legtöbb esetben valamilyen betegség következménye. Az egyik leggyakoribb ok, hogy valamilyen agyi károsodás lépett fel az illetőnél.

Az emberek nem foglalkoznak olyan „aprósággal”, mint a kézremegés. Úgy vannak vele, amíg el tudják látni a feladataikat, addig nem mennek ilyen problémával orvoshoz. Pedig a kézremegést nem szabad elbagatellizálni, hiszen súlyos problémák is meghúzódhatnak a háttérben.

Természetesen sok más dolog is okozhatja a kéz remegését. Az egyik ilyen ok, ha túl sok kávét fogyasztottunk. A kávé koffeint tartalmaz, ami nagy mennyiségben fogyasztva nemcsak kézremegést okoz, de egyéb súlyos tüneteket is. Ilyen lehet a gyors szívverés, a nyugtalanság, az idegesség, de még alvási problémákat is generálhat. Naponta 2-3 csészényi kávét lehet csak elfogyasztani, de valakinek még ez is nagy mennyiség. Ha nincs semmilyen egészségügyi problémája, 3 csészénél akkor se igyon többet, ha viszont olyan betegsége van, ami mellett tilos a kávéfogyasztás, akkor próbáljon ki egészséges alternatívákat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A pajzsmirigy nem mindig működik megfelelően. Valakinél alul-, de sok esetben túl is működhet. Túlműködés esetén is előfordulhat kézremegés, de más tünetek is megnehezíthetik a beteg életét. Érezhet szorító érzést a mellkasban, de szapora szívverésre is panaszkodnak páran, illetve gyakori a fogyás is, habár néha hízásról is beszámolnak.

Egyes gyógyszerek mellékhatásai között is szerepel a kézremegés. Ilyenek az antidepresszánsok, a vérnyomásra vagy az asztmára szedett gyógyszerek.

Aki sok alkoholt fogyaszt, szintén remeghet a keze, de az elvonási tünetek is okozhatnak ilyen problémát. Az alkohol megváltoztatja az agy kémiáját, és ez remegésben nyilvánul meg. Az alkoholbeteg személyeknek mindenképpen szakszerű segítségre van szükségük.

Idegrendszeri rendellenességek is okozhatnak kézremegést, de a szorongásos zavarban szenvedő ember is gyakran dugdossa ezt a testrészét, hogy elrejtse a problémájának szembetűnő bizonyítékát. Sok esetben a stressz vagy az alváshiány okozza a kézremegést, de egy súlyos betegség, a Parkinson-kór egyik tünete is ez.

 1. Szemethy Róbert János

  Kézremegés jelenségem miatt hamarosan a háziorvos tanácsát fogom kérni

  Köszönöm szíves figyelmeztetésüket.

  Róbert, 83 éves Győrből

  1. Komiszár Ilona

   Nekem is sok éve remeg a kezem de mindig az volt a válasz depresszió most kiderült parkinzon de sok mindent nem értek jó lenne többet tudni

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük