fbpx

A manukaméz csodás hatása az egészségre

Bambusztálból vesznek ki kanállal manukamézet.

A mézről mindenki tudja, hogy mennyire jó hatással van az emberi szervezetre. Nagyon értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és enzimekkel van tele, amelyek mind-mind az emberi egészséget szolgálják. A manukaméz is nagyon hasznos lehet, hiszen nemcsak antimikrobiális hatással rendelkezik, hanem antibakteriális hatása is kiemelkedő.

A manukaméz használata a gyógyászatban

A manukaméz nem csupán belsőleg lehet a hasznunkra. Egy kutatásban olyan emberek vettek részt, akik vénás betegség következtében kialakult lábszárfekélyben szenvedtek. A betegek egyik csoportját hagyományosan, vagyis gyógyszeresen kezelték, míg a másik csoport sebeit manukamézzel kenegették. Míg a manukamézes csoportban hetven százalékos volt a gyógyulási arány, addig a másik csoportban ez az arány csak tizenhét százalék volt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A sebgyógyulás és a manukaméz

A manukamézzel azoknál a betegnél, akik valamilyen égési sérülést szenvedtek, jelentősen csökkentette a seb okozta fájdalmat, illetve a szövetek regenerációja is sokkal gyorsabb volt, mint a hagyományos kezelés során elért gyógyulás.

A manukaméz és a szájüreg

A manukaméz akkor is a segítségünkre lehet, ha egészséges fogakra és ínyre vágyunk. A manukaméznek ugyanis antibakteriális hatása van, ezért nagy segítséget nyújt a szájüregben elszaporodó baktériumok ellen. A szájüregi baktériumok több szempontból is veszélyesek lehetnek. Egyrészt felelőssé tehetők a fogszuvasodásért és az ínybetegségek kialakulásáért, másrészt ezek a baktériumok bekerülve a véráramba akár még szívbetegségeket is okozhatnak.

Az antibakteriális és vírusellenes hatás

A manukaméz nemcsak antibakteriális, hanem vírusellenes hatással is rendelkezik, így hatékonyan képes csillapítani a torokfájást, mert nemcsak elpusztítja a torokban tanyázó baktériumokat, de még gyulladást is csökkent.

IBS-re még egy gyógymód

Az irritábilisbél-szindróma egy komoly betegség, amely kellemetlen diszkomfortérzéssel jár együtt, a beteg folyamatosan puffad, sőt a székrekedés és a hasmenés váltakozásával küzd. A manukaméz nem csak ezeket a tüneteket csökkenti, de az emésztőrendszer gyulladását is minimalizálni tudja.

 1. Botond Judit Eszter

  A csodálatos méhek nagy tiszteløje vagyok .Tudom,hogy letezèsûnk jtt a földön is általuk lehetséges,allandóan fogyasztok mézet,tavaly mehpempòs kúrát tartottam,most nemrég az Önök által forgalmazott galagonya nyers virágporral már harmadik hete kiváltottam a magas vérnyomásomra felīrt,de soha el nem talált gyógyszeres kezelést,es œrömmel tapasztalom,hogy műkœdik,10 éve először, gyógyszer nelkül is jók az ertekeim.
  A manukamézet is ki fogom prõbalni.mert 70 ėvesen természetes gyógymódokkal szándékozom fenntartani az egészségemet.
  Köszönet Önöknek,hogy felhīvják a figyelmünket az alternatīv ,,jó öreg,, gyõgymódokra,és elèrhetøvē is teszik számunkra.
  Jõ egēszséget es boldogságot kīvánok,
  Botond Judit Eszter

  1. Kedves Judit,
   köszönjük visszajelzését, örülünk, hogy bevált a termék. További jó egészséget kívánunk!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük