fbpx

A sugárzóan fehér fogak titka

Tökéletes, természetes fogsorral rendelkező hölgy fogorvosi vizsgálaton.

A mosolygós embernek pozitív a kisugárzása. Azonban ha valakinek nem szép a fogsora, akkor mosolyogni sem szeret. Mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy szépek és fehérek legyenek a fogaink. Évente legalább két alkalommal nem árt a fogorvost sem felkeresni, aki a fogakat ellenőrzi, de a szájüreget is megtekinti, mintegy szűrővizsgálatot tartva.

Mit tehetünk annak érdekében otthon, hogy szépek maradjanak a fogaink? A hagyományos fogkefe helyett használjon elektromos fogkefét. Az elektromos fogkefén különböző programok találhatók, amelyek lehetővé teszik, hogy bátran mosolyoghassunk embertársainkra. A fogkefe clean, azaz tisztító funkciója a hatékony tisztítást teszi lehetővé, de polírozási funkciót is találunk a fogkefén, amely a különféle foltokat távolítja el a fogakról hatékonyan. A legtöbb ilyen fogkefe alkalmas az érzékeny fogak ápolására is, illetve még ínymasszírozó lehetőség is van rajta, ami azért nagyon hasznos, mivel fokozza az íny vérkeringését, amivel akár még az ínysorvadás is megelőzhető.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Használhat természetes anyagokból készült fogfehérítőket. Ilyen a faszénpor, amely már néhány használat után sokkal világosabbá varázsolja a fogainkat. Nem kell megijedni a fogpor fekete színétől, ez nem hagy nyomot a fogainkon, ellenben nagyon szépen fehéríti azokat. Ha soha életében nem volt vakító fogsora, akkor csodát ettől sem várhat senki.

A szódabikarbóna is nagyon hatékonyan távolítja el az elszíneződést okozó lepedéket a fogakról. Azonban nem árt vele óvatosan bánni, mert erős dörzsölés hatására károsíthatja a fogzománcot.

Mi magunk is készíthetünk házilag fogfehérítő pasztát. Az egyik legjobb fűszer, ami alkalmas a fogak fehérítésére, a kurkuma. Keverjen el kókuszolajban kurkumaport, és ezt a pasztát kenje a fogaira. Ennek a keveréknek kettős hatása van. Egyrészt nagyszerűen fehéríti a fogakat, másrészt elpusztítja a baktériumokat a szájüregben, amelyek a fogínysorvadásért és a fogszuvasodásért felelősek.

A savas dolgok, mint a citromlé és az almaecet, nem alkalmasak fogfehérítésre, mivel károsítják a fogzománcot. A sóval történő dörzsölés is veszélyes. Amellett, hogy nem fehérít, még a fogakat is roncsolja.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük