fbpx

A tartós és egészséges kapcsolathoz vezető út

Idős pár kézenfogva és nevetgélve sétál az őszi természetben.

Mindenki boldog, hosszú kapcsolatban szeretne élni. Mindenki arra vágyik, hogy megtalálja az igazit és aztán haláluk napjáig boldogan éljenek. Nem is olyan könnyű az igazira lelni, de valójában nem megtalálni nehéz a másik felünket, hanem a boldog házasságot fenntartani, hiszen a házasságért tenni kell minden egyes nap.

Olyan házasság nem létezik, ami boldog és csak magától boldog. A házasfelek is változnak az évek során és maga az élet is produkálhat olyan dolgokat, olyan nehézségeket, amelyek bizony próbára teszik a kapcsolatot. Nem lehetetlen azonban a boldog kapcsolat megteremtése és fenntartása. A cikkben most 4 olyan dolog kerül felsorolásra, amelyek nagyon lényegesek minden kapcsolatban. Mert ha ezek az apró dolgok kimaradnak, úgy a kapcsolat is hamar kihűl és bizony nagyon nehéz felszítani azt a lángot, amely éppen kialudni készül.

Igen, sokkal könnyebb a másikban meglátni a hibát, mint saját magunkban. Könnyebb azt mondani a párunknak, hogy te rontottad el, te hibáztál és te vagy a felelős ezért vagy azért. Nem könnyű beismerni, ha mi követtünk el egy kisebb vagy éppen nagyobb hibát, de nem lehet örökké csak a másikat felelősségre vonni, mert előbb-utóbb bizony nála is betelik az a bizonyos pohár. Felnőtt emberek vagyunk, így mindig vállalnunk kell a tetteink következményeit, és ami a leglényegesebb, hogy tudnunk kell bocsánatot kérni és megbocsátani. Enélkül nem megy.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Sok pár nem mer érvelni, nem akar konfrontálódni, ezért a szőnyeg alá söprik a problémákat. Végül már nem is lehet állni azon a bizonyos szőnyegen, annyi minden összegyűlt alatta. Az őszinteség mindig kifizetődő. Ha úgy kezdünk el egy kapcsolatot, hogy mindig azt mondjuk, amit a másik hallani akar és eltitkoljuk az igazságot, akkor az a kapcsolat nem őszinte.

Amikor már nincs a házasságban intimitás, nincsenek apró puszik, forró csókok és simogatások, akkor gyanakodhatunk, hogy valami nincs rendben a kapcsolatunkkal. Az, hogy férjhez mentünk, megnősültünk, még nem jelenti azt, hogy a párunk nem igényli a törődést és a kényeztetést. Az érintésnek hatalmas ereje van. Nemcsak a házasfelek közötti kapcsolatot fűzi szorosabbra, de a simogatásnak, az érintésnek léleksimogató ereje is van.

Minden házasság más és más. Egyesek állandóan együtt vannak, míg mások csak ritkán találkoznak. Nem létezik általános recept, kinek ez, kinek az válik be. Azonban bizonyos időközönként jólesik kicsit közösen kimozdulni, vagy csak egy-egy napot, délutánt, estét együtt eltölteni. A közös tevékenységek, programok közelebb hozzák egymáshoz a párokat. A közös élmények szorosabbra fűzik azt a bizonyos köteléket. Minél több közös emlékünk van a párunkkal, annál közelebb érezzük őt magunkhoz. Minél közelebb érezzük őt magunkhoz, annál kevesebbszer akarjuk őt megbántani. Mert tudjuk, hogy mennyire szeretjük és mennyit is jelent nekünk.

Amennyiben kvázi egészséges kapcsolatban élünk, úgy nagyobb az esélyünk arra, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradunk, hiszen ma már számtalan tanulmány számol be arról, hogy a házasságban élők egészségesebbek a magányosabb társaikkal ellentétben.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük