fbpx

Az aranygyökér segíthet átvészelni a menopauzát

Egy asztalon egy tálban őrölt aranygyökér, mellette két oldalról aranygyökerek.

Az aranygyökér az adaptogén gyógynövények csoportjába tartozik. Őshazája Szibériában és Skandináviában található. Nagyon gazdag bioaktív vegyületekben, melyek antidepresszáns és antioxidáns hatásokkal rendelkeznek, így hatékony a testi és lelki fáradtság ellen.

Az aranygyökér egyik csodás hatása az, hogy megnöveli az energiaszintet, ezért fáradtság ellen is kiváló, ráadásul ezt a hatást úgy éri el, hogy semmiféle mellékhatást, hozzászokást nem okoz.

Az embernek szüksége van energiára, hiszen a neuronok és a sejtek akkor képesek megfelelően működni, ha megkapják a megfelelő energiát. Ha úgy érezzük, hogy mindig fáradtak és álmosak vagyunk, azaz alacsony az energiaszintünk, akkor mindenképpen szükségünk van valamilyen kiegészítőre. Bátran fordulhatunk ilyenkor az adaptogén hatású aranygyökérhez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ez a gyógynövény csodálatos hatása abban is megmutatkozik, hogy eredményesen harcol az oxidatív stresszel szemben, de növeli a szervezetben az oxigénszintet is, és hozzájárul a fertőzésekkel szembeni küzdelemhez, sőt még stresszoldásban is hatékonynak bizonyul.

Az aranygyökérrel kapcsolatban is sok kutatást végeztek. Bebizonyosodott, hogy nagyon pozitívan hat a kognitív funkciókra, azaz jó hatással van a memóriára és a mentális teljesítményre, különösen stresszes élethelyzetekben.

A menopauza egy vízválasztó a nők számára, sajnos ez a korszak sok kellemetlen tünetet is magával hozhat. Az egyik ilyen az úgynevezett agyi köd, amelyet egyébként a pajzsmirigy betegségben szenvedő betegek is megtapasztalhatnak. Ráadásul a nők ebben az életszakaszban nemcsak a menopauza miatt szenvednek, hanem nagyon sok olyan élethelyzet adódhat, melyeket meg kell oldaniuk, ezek viszont csökkenthetik az energiaszintet. Ilyenkor is nagyon jó szolgálatot tehet ez az antioxidáns hatású gyógynövény. Az aranygyökér nagyon hasznos lehet a menopauza szakaszába lépő nők számára, hiszen eredményesen növeli az energiaszintet, pozitív hangulatot eredményez, oldja a feszültséget és elősegíti a mentális fókuszt is.

Nemcsak a nőknek, hanem a férfiaknak is javasolt ennek a gyógynövénynek a rendszeres fogyasztása, hiszen a javítja a munkateljesítményt és a sportteljesítményt is fokozhatja.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.