Különféle színek színes gömbökként ábrázolva.

Varázsoljon szivárványt az életébe és meglátja, sokkal jobb egészségnek fog örvendeni és sokkal kiegyensúlyozotabb lesz, mint amilyen korábban volt. A színeknek egyébként gyógyító hatásuk is van, ma már világszerte alkalmazzák a színterápiát is. A színterápia a betegségek széles spektrumát, beleértve a stresszt, az álmatlanságot is gyógyítani tudja. Tanulmányok igazolják, hogy a színek nem csupán a hangulatot, hanem az étvágyat, az energiaszintet, a vérnyomást, az anyagcserét is érintik és még az emberi agressziót is lecsillapíthatják. A szivárvány minden színe a hét fő csakrának, energiaközpont egyikének felel meg a test egészében. A színterápia egy egyszerű, gyors és biztonságos módja annak, hogy növeljük a jólétünket és fenntartsuk az egészségünket.

A piros a teljesítmény, a bizalom, a szenvedély és a vitalitás színe. A piros felmelegíti és energizálja a testet, növeli a pulzusszámot és jó hatással van a keringésre. A piros színt edzés közben is használhatjuk – mondjuk, öltözzünk piros fitneszruhába -, mivel ez bizalmat, lelkesedést és elszántságot fog eredményezni.

A narancsszín a szenvedélyhez, az örömhöz, a szórakozáshoz és a vibrációhoz kapcsolódik. Ez a szín serkenti az érzelmeket, javítja a hangulatot és az általános jólét érzését kelti. Emellett növeli az étvágyat és ösztönzi az emésztést.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A citromsárga a boldogság, a képzelet, a nevetés és az akaraterő színe. Serkenti az elme működését és szellemileg éberebbé tesz bennünket. A sárga szín jó hatással van a memóriánkra és segít elérni a céljainkat.

A zöld a természet kiemelkedő színe. Ezen kívül a harmónia, a megújulás, a frissesség, a növekedés és a béke színe. A stressz minden fajtáját enyhíteni tudja és egyensúlyozza az egész testet. Helyreállító hatása van mind pszichológiailag, mind holisztikusan.

A kék a bizalomhoz, az együttérzéshez kapcsolódik. Csillapítja az elmét és ellazítja a testet. Ha ön hosszútávfutó, ez egy remek színválasztás, mivel elősegíti a lassú és stabil energiafelszabadulást. A hálószobában is használhatja ezt a színt, mivel segíti a mély és pihentető alvást.

A lila egyensúlyba hoz és harmonizálja az agy működését, jó hatással van a központi idegrendszerre és a gerincre, illetve elősegíti az elme és a test közötti koordinációt. A lila szín a kreativitást is ösztönözheti. Inspiráló hatása is van, így ha elakad a munkájában, vegye magát körül lila színű tárgyakkal.

A rózsaszín a nőiességgel, a lágysággal, a szeretettel és a gondoskodással jár együtt. Mindemellett finoman felmelegíti és ellazítja az izmokat.

A barna a kitartás és a türelem színe. A megbízhatósághoz is kapcsolódik, de ha ilyen színek dominálnak a környezetünkben, akkor biztonságban is érezhetjük magunkat. A barna inspiráló hatással bír és felszínre hozza a pozitív és határozott érzéseket.

A szürke színt kedvelő emberek megbízhatóak és általában keményen dolgoznak. Ez a szín nagyon jó választás akkor is, ha állásinterjúra készül.

A fehér a test és az elme rugalmasságát jelzi. A tisztaságot, a frissességet és a nyugalmat szimbolizálja. Hatalmas a gyógyító ereje és nyugtatólag hat ránk, emberekre.

Aki fekete ruhát visel, nem csupán elegáns, hanem méltóságteljes is. Ezek az emberek általában a hatalmat is nagyon szeretik.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*