fbpx

Esszenciális olajok magas vérnyomásra

Egy asztalon három üvegcsében illóolajok, mellettük rózsák.

A kezeletlen magas vérnyomás szívbetegséget okozhat. Néhány illóolaj azonban az aromaterápiás hatásán keresztül vérnyomáscsökkentő hatást is kifejthet.

Csak az kísérletezzen ilyen otthoni gyógymóddal, akiknek stressz és szorongás miatt szökik fel néha a vérnyomása. A magas vérnyomás ugyanis nagyon komoly szövődményeket okozhat, sőt, ha kezeletlen marad, még halálhoz is vezethet. Ha Ön magas vérnyomásban szenved és gyógyszert is szed, az illóolajok terápiás használatáról mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával.

A levendula-illóolaj az egyik leggyakrabban használt illóolaj. Enyhíti a stresszt és a szorongást, sőt hozzájárul a magas vérnyomás csökkenéséhez is. A levendula-illóolaj emellett jobb hangulatot teremt, ami csökkenti a szervezetben a stresszhormonok szintjét, ez pedig hozzájárul a vérnyomás normalizálásához.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rózsaillóolaj nemcsak a szépségápolásban lehet segítségünkre, hiszen számos pozitív egészségügyi hatással is rendelkezik. Pihentetően hat a testre, az idegrendszerre, ami támogatja a vérkeringést és szabályozza a vérnyomást. A rózsaillóolajat természetesen a szépségápolásban is bevethetjük, akár házi készítésű testápolókhoz, szappanokhoz is adagolhatjuk.

Néhány tanulmány arról számol be, hogy a bergamott-illóolaj belélegzése segíthet csökkenteni a magas vérnyomást. Fokozhatjuk a hatását, ha más illóolajokkal keverve alkalmazzunk, jól illik hozzá az ilang-ilang vagy a levendula illóolaja.

A citronella illóolaját a szúnyogok egyáltalán nem kedvelik, de a magas vérnyomás kezelésére is jól használható, és a pulzusra, illetve a légzésre is pozitívan hat. A limeillóolaj segíthet a stressz oldásában, melynek hatására a magas vérnyomás is normalizálódhat, de segíthet még a fertőzések leküzdésében, illetve az immunrendszer megerősítésében is.

A fenyőillóolaj nemcsak a szorongás csökkentésében lehet segítségünkre, hanem a szorongás enyhítésében és a stressz oldásában is. Ezek a hatások pedig mind-mind hasznosak lehetnek a magas vérnyomás rendezésében. A majoránna illóolaja is nagyon hatékonyan csökkenti a vérnyomást, és szapora pulzus esetén is ki lehet próbálni.

Ezeket az illóolajokat semmiképpen ne fogyasszuk belsőleg. Használhatjuk őket aromaterápiás olajként, de valamilyen hordozóolajjal keverve masszázsolajként is kiválóak, de a fürdővizünkbe is cseppenthetünk belőlük, hiszen így is hatásosak lehetnek a vérnyomás csökkentésében és a stressz oldásában is.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.