fbpx

Hogyan legyen sikeres a fogyókúránk?

Kék színű tányér száraztésztával, paradicsommal, paprikával, bazsalikommal körülvéve egy asztalon.

Sokszor határozta már el, hogy új életet kezd, hogy holnaptól minden más lesz, mert fogyókúrába fog? Előfordult már, hogy valamiért mégsem sikerült betartania a saját magának tett ígéreteit? Valóban nem könnyű megállni, hogy ne együnk még egy szelet süteményt, vagy ne rendeljük meg a kedvenc pizzánkat, vagy éjjel ne osonjunk ki a konyhába, hogy együnk valamilyen nasit.

De nem is olyan lehetetlen megvalósítani az álmainkat, csak egy kis kitartás és kreativitás szükségeltetik hozzá. Hogyan kezdjünk neki a fogyókúrának, mit tegyünk, hogy sikeresen lefogyjunk? Mutatunk néhány ötletet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha úgy érzi, hogy jó lenne valami ötlet, hogy csökkenjen az étvágya, akkor kezdheti azzal, hogy kifesti a konyháját vagy az étkező falait. Ha javasolhatunk színt, válasszon kéket, mert a kéktől nem lesz akkora étvágya. De ha nem akar túlságosan drasztikus változásokat eszközölni az otthonában, akkor az is elég, ha kék színű tányérokat és evőeszközöket vásárol, és azokkal terít meg mindennap. Figyelje meg, sokkal kevesebbet fog enni, mintha más színű tárgyak vennék körbe étkezés közben.

A zöldségek és a gyümölcsök színei is jó hatással vannak ránk. A zöldnek valóban nyugtató hatása van. Csak rá kell néznünk egy zöld színű zöldségre vagy gyümölcsre, és mindjárt azt érezzük, hogy nemcsak néznünk kell, hanem meg is kell ennünk.

Jól teszi, ha meg is eszi, hiszen például a zöld leveles zöldségek kimagaslóan egészségesek. Fogyasszon rendszeresen káposztát, salátát, spenótot vagy kelkáposztát, és meglátja, hamarosan le tud adni a súlyfölöslegéből.

A színek tehát hatással vannak ránk, az életünkre, a lelkiállapotunkra. Azt tudta, hogy a kék színnek kimondottan étvágycsökkentő hatása van? És azt, hogy a vörös dühössé tesz? Miért ne pakolhatna minden egészségtelen ételt egy-egy vörös színű zacskóba és miért ne jelölhetné zöld színnel az egészséges táplálékokat? Hiszen a zöld színnek pozitív hatása van ránk, nemhiába csendesedünk le, nyugszunk le a természetben.

Kutatást is végeztek ezzel kapcsolatban. Egy munkahelyi büfében minden egészséges ételt zölddel, míg minden egészségtelent pirossal jelöltek. Az embereket is beavatták abba, hogy melyik szín mit jelent. A dolgozók nagy része sokkal motiváltabbá vált abban, hogy az egészségesebb ételeket válasszák, pedig ha az adott táplálékok nincsenek jelölve, akkor bevallásuk szerint a kevésbé egészséges mellé tették volna le a voksukat.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük