fbpx

Illóolajok légzőszervi gondokra

Női kéz üvegtálba önt illóolajat, mellette fahéjrudak és illóolajos üvegcse, háttérben polc növénnyel.

Nagyon sok olyan gyógynövény létezik, amely nagyon hasznos lehet a légzőszervi betegségek tüneteinek enyhítésére. A bodza, a tyúkhúr és a tüdőfű mellett illóolajokat is használhatunk a légzőszervi betegségtünetek csillapítására.

Az egyik ilyen illóolaj nem más, mint az eukaliptusz-illóolaj. Ezt és a további illóolajakat csakis az aromaterápiában alkalmazzuk, semmiképpen se fogyasszuk azokat belsőleg, még akkor sem, ha száz százalékosan tiszta illóolajat vásároltunk. Szóval az eukaliptusz-illóolaj köptető hatásokkal rendelkezik. Az eukaliptusz gyógynövény cineoltartalma segíthet a felnőttkori légzőszervi problémák enyhítésében, megszüntetésében.

Megfázás esetén a fenyő illóolaja is a segítségünkre lehet: csökkenti a köhögést és elősegíti a légúti nyálka oldását. A rozmaring az eukaliptusz-illóolajhoz hasonlatosan szintén tartalmaz egy cineol nevű vegyületet, amely nemcsak köptető, hanem gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. A légzőszervi egészség fenntartására egész télen kihasználhatjuk a rozmaring-illóolaj aromaterápiás tulajdonságát. A hatás fokozása érdekében kombinálhatjuk is más illóolajokkal, például kakukkfű- és citromfű-illóolajjal.

A borsmenta-illóolaj szintén nyugtató hatásokkal rendelkezik, ami nagyon hasznos, ha légúti betegségben szenvedünk. A borsmenta-illóolajnak más csodás gyógyhatásai is léteznek, ilyen például a kiemelkedő fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A tömjénillóolajat a hagyományosan a légzőrendszerre gyakorolt pozitív hatásai miatt kedvelik olyan sokan, hiszen eredményes lehet megfázásos köhögés, hörghurut, hurutos köhögés és asztmatikus problémák, tünetek enyhítésére.

A fahéj illóolaja a légzőszervi problémákat okozó baktériumokkal szemben lehet nagyon hatásos.

Az oregánó-illóolaj karvakrol nevű vegyületet tartalmaz. A karvakrol nem más, mint egy antimikrobiális szer, amely eredményesen veszi fel a harcot sokféle baktériumtörzzsel szemben.

A kakukkfű illóolaja is nagy mennyiségben tartalmaz karvakrol nevű vegyületet. Ez az olaj nagyon hasznos lehet egyes vírusok és baktériumok elleni védekezésben.

A citrusos illóolajok frissítő és hűsítő hatásokkal rendelkeznek, emellett antioxidáns hatásaik is kiemelkedőek, azaz nagyon hasznosak lehetnek a téli megfázásos időszakban a betegségekkel szembeni védekezésben.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük