fbpx

Módszerek a stressz csökkentésére és a mellrák megelőzésére

Mellrák elleni küzdelem rózsaszín szalagja egy hölgy pink pólóján.

Mindenki tudja, hogy a stressz betegséget okoz, de csak keveset beszélünk arról, hogyan lehet elsajátítani a megfelelő „stresszválaszokat”, hogyan kell relaxálni, hogy sokáig egészségesek maradjunk és több energiánk legyen. A következő módszerek alkalmasak arra, hogy kikerüljük a mindennapi feszültséget, illetve hogy megfelelően kezeljük azt.

Az egyik ilyen módszer a meditáció, ami sok ember számára tűnik bonyolultnak, pedig egyáltalán nem az. Már napi 15 perc is elegendőnek bizonyul arra, hogy megőrizzük az egészségünket.

A másik remek módszer a rendszeres testmozgás. Ez sokféleképpen segíti a szervezetet, beleértve a stresszválaszok helyes elsajátítását, illetve a stressz megfelelő kezelését. Ez pedig az immunrendszer fellendülését segíti elő, ami lehetővé teszi a betegségek elkerülését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Egy tanulmány szerint azoknál a nőknél kisebb a mellrák kialakulásának kockázata, akik hetente legalább négy órát mozognak. Milyen testmozgás javasolt? Az úszás, a futás, a tánc vagy a gyaloglás, de még a séta is nagyon jó választás. Az olyan tevékenység, mint a jóga, jelentősen csökkenti a fizikai és a neurológiai betegségek kialakulásának az esélyét.

Amennyiben idegesnek és feszültnek érzi magát, írjon. Már napi húszpercnyi írás is segít csillapítani a stresszt. Írja le az álmait, az elképzeléseit, a céljait. Az is nagyon fontos, hogy papírra vesse, miért is hálás. Ha látjuk, hogy mink van, sokkal hamarabb megszűnik a bennünk lévő nyugtalanság, mintha mindig azzal foglalkoznánk, hogy milyen dolgok hiányoznak az életünkből.

Ha a munkahelyén feszült a légkör, hallgasson zenét. Egy kutatás szerint a zene csökkenti a stressz-szintet csakúgy, mint a meghűlés kockázatát.

Egy másik kísérlet arról számolt be, hogy a rendszeres narancsléfogyasztás megszünteti a stresszhormonok kiválasztását. És már napi 2 dl friss narancslé biztosítja a szervezet számára a napi C-vitamin-szükségletet.

Mosolyogjon, amennyit csak tud. A mosoly, a jókedv elűzi a stresszt az életéből és nem utolsósorban az emberek is kedvesebbek lesznek Önhöz.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük