fbpx

Szépségpraktikák és gyors megoldások teafilterrel

Egy csésze teából valaki kanállal kiemeli a teafiltert.

A teázás egy élmény, egy rituálé is lehet az emberek számára, hiszen nagyon jólesik egy munkanap után elkészíteni egy csésze teát és azt nyugodt körülmények között elfogyasztani. A teafiltert semmiképpen se dobjuk ki, mivel a szépségápolásban vehetjük nagy hasznát. Mutatjuk is, hogy mi mindenre használhatunk egy teafiltert, hogy szebben és egészségesebben nézzünk ki.

Gyakran ébredhetünk úgy fel, hogy kicsit megrettenünk, amikor a tükörbe nézünk, merthogy hatalmas táskák jelennek meg a szemünk alatt. Ma már léteznek koffeintartalmú szérumok is, amelyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy a szem alatti duzzanatot pillanatok alatt eltüntessék. Mivel a teák többsége is tartalmaz koffeint, így egy-egy teafilter is a segítségünkre lehet. Csak annyi a dolgunk, hogy néhány percre a fagyasztóba helyezzük és aztán a szemünk alatti duzzanatra tesszük.

A teafilter különféle bőrbetegségek gyógyulását is segítheti. Ilyen például a viszkető, fájdalmas kiütés. A feketetea-filter például eredményesen enyhíti a gyulladást és megnyugtatja a bőrt. Kisebb sérüléseket is kezelhetünk teafilter segítségével. Ha megkarcoltuk vagy lehorzsoltuk a térdünket, a könyökünket és körülötte a bőr begyulladt és megduzzadt, akkor egy teafilter segíthet a duzzanat csökkentésében és a bőrpír enyhítésében. Mindenképpen lehűlt állapotban helyezzük a seb környékére, de semmiképpen sem a sebre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha megcsípett bennünket egy szúnyog, az több ok miatt is kellemetlen lehet, hiszen ég, csíp, viszket és akár óriásira is megduzzadhat. Ilyenkor is nagyon hasznos lehet, ha a szúnyogcsípésre helyezünk egy teafiltert.

A fogfájás nagyon kellemetlen, akármi is okozza a problémát. Nem mindig kapunk azonnal időpontot a fogorvosunktól, ám a fájdalom sok esetben elviselhetetlen és valahogy ki is kell bírnunk, míg nem kerülünk a fogorvosi székbe. Az egyik legjobb megoldás, ha gyorsan készítünk egy borsmentateát. Kortyolgassuk el, a filtert pedig helyezzük az ínyünkre. Ez csökkenti a gyulladást és így a fájdalom is enyhül.

A mitesszeres orr nem túl szép látvány. Egy nagyon gyengéd peelinget készíthetünk, ha veszünk egy elhasznált zöldtea-filtert. Vegyük ki a tartóból, a szövetből az elázott tealeveleket, ezt keverjük el egy kis vízzel és ezzel gyengéden dörzsöljük az orrunkat. Ha néhány alkalommal megismételjük ezt a procedúrát, hamarosan el is búcsúzhatunk a mitesszerektől.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük