fbpx

Szokások, amelyek egészséggel áldanak meg

Kinyitott könyvön őszi falevelek.

Az ember életében eljön az a pont, amikor változtatni szeretne az életén, de legfőképpen a szokásain. Hiszen ahogy öregszünk, úgy egyre nehezebb megtartani a súlyunkat, így az egészségünket is. Eleinte elegendő csak kis változásokat eszközölni, hiszen már ezekkel is sokat tehetünk az egészségünkért.

Egészségesebbé válhatnunk, ha mindennap ugyanabban az időpontban étkezünk. Ha ez nem így történik, akkor a szervezetünkben megemelkedik a stresszhormon szintje, ami számtalan betegség okozója lehet. A rendszer, a rutin nagyon fontos minden ember életében, akár testmozgásról, akár étkezésről, akár alvásról legyen is szó.

A stresszt olvasással űzhetjük el a legjobban. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a leghatékonyabb stresszcsökkentő szerepe az olvasásnak van. Még a zene sem oldja úgy a feszültséget, mint amikor egy könyvbe temetkezünk.

A teázás is rendkívül egészséges. Számtalan kutatás bizonyította, hogy két oka is van a teaivásnak. Egyrészt amíg teázunk, kicsit lenyugszunk és odafigyelünk magunkra. Megállunk pár pillanatra és nem rohanunk. Másrészt egészségügyi előnyei is vannak a teának, például csökkentheti a szívroham kockázatát, a rákos megbetegedések, a Parkinson-kór és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha valaki ülő munkát végez, álljon fel rendszeres időközönként az asztaltól, mert ez csökkenti a rossz koleszterin szintjét, a trigliceridszintet, a szívinfarktus és a stroke kialakulásának a kockázatát.

Szintén kutatás támasztja alá, hogy az otthon főzött, egészséges alapanyagokból elkészített ételek megnövelik a várható élettartamot. Amikor valaki saját magának főz, jobban odafigyel arra, hogy miből és miként készíti el az ételt, nem utolsósorban pedig a főzés egy nyugtató tevékenység is.

Az alma az orvos távolt tarja mondás nem egy kitaláció. Az almának valóban egészségvédő hatása van, hiszen akár 40 százalékkal csökkentheti az LDL-koleszterin szintjét, ami csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Mindezt a pozitív hatást az almában található antioxidánsok okozzák.

Az egészséges testsúly is megnövelheti az élettartamot, ehhez azonban gondosan ügyelni kell az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra is.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.